Pinguinii au aripile proiectate pentru înot, nu și pentru zbor.Dacă nu știați , aflați acum…

1. Deși fac parte din categoria păsărilor,pinguinii nu pot zbura. În schimb pot înota cu o viteză mai mare de 30 km/h.

2.Aproape toate speciile de pinguini practică monogamia, adică o femelă și un mascul se împerechează exclusiv unul cu altul în timpul sezonului de împerechere, iar unii rămân parteneri pe viață.

3.Aripile pinguinilor sunt proiectate pentru înot, nu și pentru zbor.

4.Pinguinii au o glandă specială care secretă un ulei care îi face impermeabili. Aplică substanța în mod regulat pe pene, folosindu-şi ciocul.

5.Majoritatea pinguinilor se hrănesc cu tot ce pot prinde în timp ce se scufundă. Consumă orice creatură pe care o pot înhăța și înghiți.

6.Pinguinii năpârlesc în fiecare an.Cel mai mare pinguin este cel Imperial, care poate ajunge la o greutate de 30 kg şi la o înălţime de 1,20 m. 

7.Pinguinii ajung la maturitatea sexuală între trei și opt ani. De obicei, masculul găsește un loc bun de cuibărit înainte să încerce să curteze o femelă.

8.Pinguinii nu au dinți și nu își pot mesteca mâncarea. În schimb, au niște spini cornoși în gură, orientați spre interior, și îi folosesc pentru a împinge pradă pe gâtlej în jos.

9.La unele specii, masculul este cel care clocește oul, în timp ce femela pleacă la vânat. Aici este ideal ca masculul să fie mai dolofan, pentru a putea stă nemâncat o perioada mai lungă.

10.Pinguinii pot bea apă sărată, deoarece glanda laterală nazală îndepărtează excesul de sare.

Lasă un comentariu