Noua Zeelandă este țara cu cel mai mic nivel al corupției din lume.Dacă nu știați , aflați acum…

1.Noua Zeelandă este situată în Cercul de Foc al Oceanului Pacific, cea mai întinsă și mai activă zonă vulcanică de pe Terra, concentrând 62% dintre vulcanii activi existenți.Auckland, este ridicat pe un câmp presărat cu 53 de vulcani.

2.Noua Zeelandă are trei limbi oficiale: engleza, maori și limbajul neozeelandez al semnelor, folosit de persoanele cu deficiențe de auz.

3.Kiwi, o pasăre care nu poate zbura, este simbolul național al Noii Zeelande. Oul păsării kiwi este unul dintre cele mai mari din lume, raportat la dimensiunea păsării-adult. Un ou reprezintă aproximativ 20% din dimensiunea corpului femelei.

4.Noua Zeelandă este prima țară care a acordat femeilor dreptul de a vota(1893)

5.Conform celor de la Transparency International, Noua Zeelandă este țara cu cel mai mic nivel al corupției din lume (la egalitate cu Danemarca).

6. Locul cu cel mai lung nume din lume se află în această țară. Este vorba de dealul  Taumatawhakatangihangakoauauotamateapokaiwhenuakitanatahu, din regiunea Hawke’s Bay.Această denumire spune o întreagă poveste într-un singur cuvânt. Este vorba de povestea lui Tamatea, un șef de trib și explorator cunoscut. 

7.Singurele mamifere originare din Noua Zeelandă sunt liliecii, restul mamiferelor care trăiesc aici fiind introduse de populația maori și de europeni.

8.Micul oraș Gisborne este primul din lume care vede soarele răsărind peste orizont, la începutul anului (când nordul se înclină spre soare), la doar 496,3 km de linia de schimbare a datei, la latitudinea de 178 de grade.

9.În Noua Zeelandă nu există orfelinate. Familiile care doresc să adopte un copil pot sta la coadă câțiva ani

10.Kea, o altă pasăre originară din Noua Zeelandă, este renumită pentru inteligența și curiozitatea ei. Are însă oarece obiceiuri proaste,asta deoarece obișnuiește să fure ștergătoarele de parbriz și cauciucurile care izolează geamurile mașinilor, pe care le roade. De asemenea, îi mai place să scotocească prin gențile lăsate nesupravegheate.

Un comentariu la articolul “Noua Zeelandă este țara cu cel mai mic nivel al corupției din lume.Dacă nu știați , aflați acum…

  1. Așa este, pot depune mărturie.🙃
    Ați uitat ferigile arboricole, tot simbol național.
    Frumoasă țară, bine că este locuită, bine că n-are prea mulți locuitori.

Lasă un comentariu