Necazurile si bucuriile vieții

d-zeu-te-ajutas Într-o zi , calul unui țăran a fugit din bătătură .Către seară , toți vecinii s-au adunat în fața casei lui și i-au spus :

-Vai , ce mare ghinion !

Țăranul a stat puțin pe gânduri și le-a răspuns :

-Poate că da, poate că nu.

A doua zi , calul s-a întors înapoi și a adus împreuna cu el alți șapte cai sălbatici. Oamenii din sat s-au minunat și au zis :

-Vai , ce norocos poți să fii !
Țăranul nu a părut fericit nevoie mare , ci a spus :

=Poate că da, poate că nu.

În ziua următoare , fiul țăranului a încălecat pe unul din caii sălbatici , încercând să îl îmblânzească , dar a fost aruncat la pământ și și-a rupt un picior. Oamenii din vecini l-au căinat pe țăran :

-Vai , ce nenorocire pe capul tău !
Țăranul , le-a mulțumit pentru grija lor și le-a răspuns :

-Poate că da, poate că nu.

În a patra zi , mai mulți ofițeri au venit în sat și i-au adunat cu arcanul , pentru oaste , pe toți tinerii bărbați , dar nu l-au luat și pe feciorul țăranului , datorită piciorului lui rupt. Prietenii și cunoștințele țăranului au venit la el acasă și l-au felicitat :

-Hei ! Nu e nemaipomenit ? Fiul tău a scăpat de armată !
Țăranul a dat din cap și le-a spus :

-Poate că da, poate că nu.

              Acestei povestioare , luată de pe internet, i se potrivește de minune proverbul românesc  „Tot răul spre bine ” . Nimic nu este întâmplător  pe lumea asta și nu este om să nu se lovească în această viață de tot felul de probleme, greutăți ,momente de cumpănă, sau de necazuri amestecate cu bucurii. Toate astea pot deveni motivația supremă pentru a ne dezvolta și conserva permanent  o atitudine pozitivă , o gândire plină de  optimism și asta pentru că “Gândirea pozitivă, spre deosebire de cea negativă , te va determina sa faci orice lucru mai bine .(Zig Zaglar)” 

              Așadar , dragi prieteni, vă propun să mergem pe vorba unui anonim „necunoscut” 🙂 : „Îndreaptă-ți fața către soare și lasă umbra în spatele tău.” 

2 comentarii la articolul “Necazurile si bucuriile vieții

Lasă un comentariu