Merită să medităm …așa , din când în când măcar…

Nu este ciudat că atunci când mergem la cumpărături cinci lei este o sumă infimă, dar dacă e s-o dăm unui sărman ni se pare o sumă mare?

Nu este ciudat că dacă stăm două ore în biserică la slujbă ni se pare foarte lung timpul, iar dacă stăm la un film sau la un meci de fotbal ni se pare timpul atât de scurt?                             

Nu este ciudat că ni se pare mult câteva minute de a citi

din biblie și atât de scurt când citim tot felul de reviste și cărți?

Sunt lucruri la care noi, oamenii, ar trebui să medităm!

De fapt cele mai importante lucruri din viată nu sunt lucrurile.De asemenea, cele mai importante lucruri în viaţă nu sunt cele pe care le poţi obţine cu bani.

Totul n-i se trage de la modul cum percepem anumite lucruri ,momente din viața noastră. Pentru ilustrare merită să vedem/citim   filmulețul de mai jos. Se întâmplă într-o stație de metrou din Washington,

           Așadar dacă nu avem câteva momente să-l ascultăm pe unul dintre cei mai mari soliști ai lumii, OARE de cât de multe alte lucruri MINUNATE ne lipsim de-a lungul existenței noastre. Sigur, motive au fost și vor fi mereu, ba că suntem prea ocupați cu slujba, ba că suntem prea obosiți, ba că ne „ploua”, ba că  ne „ninge”, etc. ..și totuși , pentru că recunoașterea greșelilor nu este niciodată o greșeală,  haideți să ne facem un pic de ordine în prioritățile noastre, totul pentru o viață mai bună..De ce? Pentru că  lumea/viața  este plină de lucruri magice, de lucruri minunate ,care așteaptă cu răbdare ca simțurile noastre să devină mai ascuțite.

6 comentarii la articolul “Merită să medităm …așa , din când în când măcar…

  1. Minunat! Și atât de adevărat! Iar „lecția” cu marele muzician… este o realitate pe care greu o conștientizăm…

    Mulțumesc mult! 🙂

Lasă un comentariu