Laptele și curiozitățile lui. Dacă nu știați , aflați acum…

Lapte - Wikipedia1.Laptele natural este unul dintre rarele alimente in care sunt prezente toate elementele nutritive de baza, intr-o proportie optima: proteine (3-3,5%), glucide (4-5%) si lipide (3,5-4,5%), dar si mineralele indispensabile vietii.

De preferat este sa nu-l fierbeti, deoarece prin fierbere acesta isi pierde enzimele esentiale.

2.Este benefic pentru piele. Continutul de amino acizi  ajuta la curatarea pielii. De asemenea, laptele face pielea mai ferma si mai fina si ii confera stralucire.

3.Laptele este benefic si pentru sanatatea dintilor. Consumul de lapte reduce aciditatea din gura , combate aparitia tartrului si ne scuteste de vizite pe la cabinetele de rtomatologie.

4.Obiceiul de a bea lapte a aparut acum aproximativ 10.000 de ani, mai intai in Afganistan si Iran, iar apoi in Africa si Turcia.

5.Laptele previne caderea parului.  Nutrientii pe care ii contine ajuta la prevenirea caderii parului si confera stralucire podoabei capilare.

6. Laptele aflat pe piata provine de la vaci intr-o proportie de aproape 90%. O vaca poate da pana la 90 de pahare de lapte pe zi si pana la 200.000 intr-o viata.

7.Laptele taie pofta de mancare si  ajuta la slabire. Un pahar de lapte degresat este tocmai bun pentru a-ti anula pofta de mancare atunci cand esti la dieta. In plus, el contine vitamina D care ajuta la intarirea sistemului imunitar

8.Prin complexul de vitamina D pe care il contine,laptele imbunatateste performantele intelectuale. Mai mult, vitamina A prezenta in mod natural in lapte imbunatateste vederea, iar magneziul te ajuta sa ai mai multa energie pe parcursul intregii zile

9.Laptele reduce hipertensiunea arteriala. Sunt studii care arata ca laptele scade cu aproximativ 50% riscul de accidente vasculare cerebrale.

10.Laptele cald, cu puțină scorțișoară sau miere, vindecă insomnia și te ajută să ai un somn mai liniștit.

2 comentarii la articolul “Laptele și curiozitățile lui. Dacă nu știați , aflați acum…

Lasă un comentariu