Iubirea este Lumina care îi luminează pe cei ce o oferă şi o primesc…

lentila iubiriiMarele om de ştiinţă al umanităţii, ALBERT EINSTEIN (1879-1955) îi trimite fiicei sale LIESERL EINSTEIN o scrisoare care conţine „Teoria universală a iubirii”. La finele anilor 1980, fiica marelui geniu a donat 1.400 de scrisori redactate de tatăl său Universităţii Ebraice din Ierusalim, cu menţiunea de a nu fi publicate decât după minim două decenii de la moartea tatălui său. Scrisoarea de mai jos este una din cele 1.400 de scrisori adresate fiicei sale.

„Când am propus teoria relativităţii, foarte puţini oameni m-au înţeles, iar ceea ce urmează să destăinui umanităţii acum, se va ciocni de neînţelegerea şi prejudecăţile din această lume.

Te rog să păstrezi aceste scrisori atât timp cât este necesar, ani, decenii, până când societatea este suficient de avansată pentru a accepta ceea ce voi explica mai jos.

Există o formă extrem de puternică, pentru care, cel puţin până în prezent, ştiinţa nu a găsit niciun fel de explicaţie formală. Este forma care include şi guvernează totul, este chiar în spatele fiecărui fenomen care are loc în univers şi nu a fost identificată de noi. Această forţă universală este iubirea.

Când cercetătorii au investigat o teorie unificată a universului, au uitat cea mai puternică forţă nevăzută. Iubirea este lumina care îi luminează pe cei ce o oferă şi o primesc. Iubirea este gravitaţie, deoarece îi face pe unii oameni să se simtă atraşi de alţii. Iubirea e putere, deoarece multiplică tot ce avem mai bun şi oferă umanităţii şansa de a nu pieri în propriul egoism orb. Iubirea expune şi revelează. Prin iubire noi trăim şi nu murim. Iubirea e Dumnezeu şi Dumnezeu este iubire.

Această forţă explică totul şi oferă sens vieţii. Aceasta este variabila pe care am ignorat-o de prea mult timp, poate pentru că ne este frică de iubire deoarece este singura energie din univers pe care fiinţa umană nu a învăţat să o controleze după voinţa sa.

Pentru a evidenţia iubirea, am creat o simplă substituire în cea mai faimoasă ecuaţie de-a mea. Dacă în loc de E=mc2, acceptăm că energia pentru a vindeca toată lumea poate fi obţinută din multiplicarea iubirii cu viteza luminii la pătrat, atunci ajungem la concluzia că iubirea este cea mai puternică forţă ce există, deoarece nu are nicio limită.

După eşecul umanităţii în a analiza şi controla celelalte forţe din univers, care până la urmă s-au întors împotriva noastră, este imperios să ne hrănim pe noi înşine cu o altă formă de energie.

Dacă vrem ca speciile noastre să supravieţuiască, dacă vrem să descoperim sensul vieţii, dacă vrem să salvăm lumea şi fiecare fiinţă conştientă ce trăieşte, atunci iubirea este singurul răspuns.

Probabil nu suntem încă pregătiţi să creăm o bombă a iubirii, un mecanism destul de puternic pentru a distruge ura, egoismul şi lăcomia care devastează planeta.

Cu toate acestea, fiecare individ poartă cu sine un mic, dar puternic generator de iubire, a cărui energie aşteaptă să fie eliberată.

Când o să învăţăm să oferim şi să primim această energie universală, dragă Lieserl, vom putea afirma că iubirea învinge tot, că poate transcede totul şi orice, deoarece iubirea este chintesenţa vieţii.

Regret profund că nu am fost capabil să exprim ceea ce este în inima mea, care a bătut în linişte pentru tine întreaga mea viaţă. Poate e prea târziu pentru scuze, dar cum timpul este relativ, simt nevoia să îţi împărtăşesc că TE IUBESC şi datorită ţie am ajuns la răspunsul suprem.

Tatăl tău, Albert Einstein.”

        Așadar, iubirea este  putere, deoarece multiplică tot ce avem mai bun în noi şi oferă umanităţii şansa de a nu pieri în propriul egoism orb. Prin iubire noi trăim şi nu murim. Iubirea este Dumnezeu şi Dumnezeu este iubire. Și totuși .din păcate  ,  „De aproape două mii de ani ni se predică să ne iubim, iar noi ne sfâșiem.” A spus-o marele nostru Eminescu.  Ce se va alege cu lumea în care  trăim ? Depinde de alegerea noastră , a fiecăruia dintre noi . Doamne ajuta să mergem pe mâna Iubirii ! 

4 comentarii la articolul “Iubirea este Lumina care îi luminează pe cei ce o oferă şi o primesc…

Lasă un comentariu