I-am spus lui Dumnezeu să îmi dea o soție bună… Mi-a răspuns că nu pot avea ceea ce nu sunt

fii tu

        Cu ani în urmă, în timp ce mă rugam, i-am cerut lui Dumnezeu să-mi trimită o soţie.

“Cere şi ţi se va da”…

I-am spus lui Dumnezeu nu doar că aş vrea o soţie, dar i-am explicat şi ce fel de soţie căutam. I-am spus că vreau o soţie care să fie bună, tandră, blândă, plină de compasiune, iubitoare, sinceră, calmă, generoasă, afectuoasă, înţelegătoare, pasională, cu un suflet cald, inteligentă, să aibă simţul umorului, să fie senzuală şi de încredere. Am specificat şi cum aş vrea să fie din punct de vede fizic. Şi pe măsură ce timpul trecea, am mai adăugat câteva lucruri pe această lista a dorinţelor inimii mele.


Apoi, într-o noapte, Dumnezeu a vorbit inimii mele şi a spus:“Fiule, nu pot să îţi dau ceea ce mi–ai cerut”. Am spus:“De ce, Doamne?”. El a spus: “Fiindcă sunt un Dumnezeu al dreptăţii şi nu pot să fac ceva care să nu fie drept”. I-am spus: “Doamne, nu înţeleg de ce nu pot avea ceea ce te-am rugat. “Atunci o să îţi explic.”, mi-a spus Dumnezeu. “Nu ar fi drept din partea mea să îţi îndeplinesc dorinţa căci nu pot să îţi dau ceva ce tu însuţi nu eşti.”

“Nu ar fi drept din partea mea să îţi dau o persoană care este iubitoare dacă tu uneori poţi fi plin de ură sau pe cineva care este bun dacă tu poţi să fii rău, pe cineva care este iertător şi tu să porţi în continuare ranchiună în suflet, pe cineva care este sensibil şi tu să fii indiferent etc.”
Mi-a spus: “În loc să pierzi timpul încercând să găseşti pe cineva sau sperând că o să–ţi dau pe cineva cu toate calităţile pe care le cauţi, mai bine ţi–ai permite să devii tot ceea ce cauţi. Căci nu pot să îţi dau ceea ce nu eşti”.

Modelează–ţi inima şi spiritul astfel încât să devii ceea ce cauţi şi Ea te va găsi.

Imagini pentru schimbarea incepe cu tineAutor: Anonim

O  lecție demnă de luat în seamă pentru toți cei care emit pretenții de la alții fără a se uita mai întâi în propria „ogradă”. Așadar „Fii tu însuți schimbarea pe care vrei să o vezi în lume”( M. Gandhi)

7 comentarii la articolul “I-am spus lui Dumnezeu să îmi dea o soție bună… Mi-a răspuns că nu pot avea ceea ce nu sunt

 1. Na ja nu prea sunt de acord; Dumnezeu ne lasa sa ne casatorim cu cine dorim si de obicei numai ce am dorit sa fie nu este! Dar prin tocirea unul de altul din pietrele colturoase care suntem devenim rotunzi ( expresia nu-mi apartine)

 2. „Cum crezi ca esti, este una. Cum te vad ceilalti este altceva. Dar cum esti cu adevarat nu vei afla niciodata.”
  (N. Iorga)

  • „Bate și ți se va deschide”…poarta penitenciarului. 🙂
   Îmi cer scuze pentru această glumă. Totul a fost serios și profund până acum, dar am fost inspirat de alăturarea celor două maxime pe care ni le-a amintit Petru și cum el este responsabil cu bancurile, m-a luat puțin valul.

 3. Foarte interesantă pildă! Profund răspuns pentru acel om… și pentru noi toți. Nu putem pretinde mai mult de la ceilalți, înainte de a cere de la noi înșine.
  Toate cele bune! 🙂

Lasă un comentariu