Hrănește- ți oportunitățile și lasă problemele să moara de foame

Am să zăbovesc foarte puțin pe subiectul PROBLEME …cunoaștem ” problema” , toată lumea are  probleme. De regulă , fiecare  are cele mai multe probleme, iar problemele lui sunt cele mai importante din univers. Cine le alimentează oare?!! Bineînțeles  că noi. 

Doamne plângăcioși mai suntem !  „Toate mi se-ntâmplă numai mie” , nu  vi se pare cunoscută această placă ?!!! Se spune că „problemele cresc  , precum copiii,  dacă le hrănești ,așa că ai mare grijă ce hrănești….copiii trebuie hrăniți pentru a crește , dar problemele nici într-un caz.  Corect ar fi  ca să-ți hrănește-ți oportunitățile și lasă problemele să moară de foame !

Dacă ne facem probleme din orice , plus le mai și alimentăm mereu , nu avem cum să profităm de OPORTUNITĂȚILE  care trec pe lângă noi, sau trecem noi pe lângă ele. Să știți că și oportunitățile  , precum problemele sunt foarte multe pe lumea asta  , și apar  altele și altele, mereu , mereu.  Marea problema este însă ,că toate oportunitățile sunt deghizate în provocări. 

Nu fi un simplu spectator ! Intră , așadar, în  „spectacolul vieții” , asta pentru că ,mai devreme sau mai târziu , spectacolul se va termina , iar tu vei rămâne un simplu spectator. Nu vi se par   cunoscute exprimări de felul: „Ce bine s-a mai învârtit cu afacerea aia de comerț,etc,mare noroc pe capul lui !”/”Ce l-a mai ajutat Dumnezeu sa ajungă mare șef de tânăr!”/”Ce bine se înțelege cu soția/soțul !”/etc…Da  , este vorba de invidie , dar la vremea în care tu(invidiosul), continuai sa faci același și același lucru, ei(invidiații) , exploatau oportunitățile  : porneau un business  nou , cumpărau case /apartamente la prețuri mici/investeau pe bursă sau făceau o treaba bună la locul de muncă +  se pregăteau  continuu și puneau suflet în tot ce făceau, fiind promovați/etc.

         Se poate spune că fiecare dintre noi  am avut una sau mai multe șanse  să urcam în trenul fericirii , unii au făcut-o efectiv , iar alții  nu…și-au spus că este mai ușor să rămâi pe peron(adică să stai pe loc ) și să comentezi despre cei care au reușit sa prindă un asemenea tren….

          Din păcate ,doar 10% dintre oameni o fac(este dovedit statistic)… A primi viață nu este o opțiune , singura opțiune ține de cum vom trăi, iar din  popor ni se spune ca  „Dumnezeu îți dă , dar nu-ți bagă în traistă”, adică să fim bine înțeleși – Dumnezeu ne-a dăruit viața , după care ne-a dotat cu libertatea de a decide ce vom face cu ea.

         Unii spun despre cei invidiați că sunt niște norocoși ,adică  scot în evidență ideea de a fi la locul potrivit în momentul potrivit. Există mulți oameni care sunt în locul potrivit, dar nu își dau seama de acest lucru. Trebuie să descoperi  unde este locul potrivit și când este momentul potrivit ca  să profiți de acea oportunitate.
Din fericire sunt  oportunități din belșug pe mapamond , dar nu poți doar să stai și să le aștepți. De ce 90% dintre noi nu le descoperim la timp (facem doar constatări invidioase de pe „margine”,și  după..)?! Simplu ,pentru că suntem comozi( ne este bine și așa/ amânăm mereu/ne mulțumim cu confortul pe care-l avem/să nu care cumva să pățim ceva rău/etc.)…..Nu poți avea diamante fără să treci prin situații dificile . Mare adevăr .

          George Adams a spus: „în această viață primim doar lucrurile pe care le vânăm, lucrurile pentru care luptăm si pentru care suntem dispuși să ne sacrificăm.”  Dacă aveți în  fața voastră oportunitățile si
problemele,  atacați-le, nu doar le treceți cu vederea.  B.C. Forbes  a spus ca :„Oamenii mediocri așteaptă ca oportunitățile să vină la ei. Oamenii puternici, capabili și alerți se duc ei după o oportunitate.”

           În concluzie -nu te baza doar pe noroc , fă ceva cu viața ta…nu exagera în căutări de „noroace”, momente potrivite la locul potrivit, mai bine căutați oportunități de exploatat…asta vine cam așa : ei erau în curte și căutau trifoiul cu patru foi(norocul), în timp ce  oportunitățile le băteau la ușa(o singură data)… Ideea este că dacă nu dai tu de oportunitate  , cineva ,altul cu siguranța o descoperă….adică, nici o oportunitate  nu se pierde ,dacă nu o luați în seamă, competitorul vostru(invidiatul)o va găsi.“Nu există nicio garanție pe pământ, sunt doar oportunităţi.”   (General Douglas MacArthur)

 

2 comentarii la articolul “Hrănește- ți oportunitățile și lasă problemele să moara de foame

Lasă un comentariu