Fii tu însuți ! Nimeni, absolut nimeni nu este exact așa cum ești tu !

fii tuA fi tu însuţi într-o lume care caută în mod constant să te facă altcineva, este cea mai mare realizare. O spunea Ralph Waldo Emerson.

Într-o poveste  se vorbește despre  o bătrână care visează că Dumnezeu îi promite că o să mai trăiască încă 30 de ani deoarece a fost o femeie credincioasă. Când se trezește, merge la bancă, își scoate toate economiile și merge la o clinică de chirurgie estetică pentru a se pregăti de viață.
La ieșirea din clinică semăna cu un fotomodel. Când se îndrepta spre casă, o mașină o lovește și ajunge în rai. Acolo, foarte revoltată, îi spune lui Dumnezeu:
– Doamne, aseară mi-ai promis că mai trăiesc încă 30 de ani, acum ce caut aici?
Dumnezeu se uită atent la ea și după ce o studiază puțin îi răspunde:
– Tu erai ? Chiar îmi pare rău dar nu te-am mai recunoscut!

         Tu te simți bine în pielea ta ?  Îți place de tine  așa cum ești ?  Sper din tot sufletul ca răspunsul tău să fie unul  afirmativ. Asta pentru că una dintre cele mai mari provocări , în această scurtă existență a noastră pe pământ, este sa  fii tu însuți într-o lume care încearcă sa te facă la fel precum sunt toți ceilalți. În mod sigur ,cineva, aici pe pământ, va fi mereu mai deștept decât tine, mai frumos sau mai tânăr, însa nimeni nu poate fi ca tine. A fi  natural mereu, de fapt asta înseamnă a fi tu însuți, iar oamenii normali te vor iubi cu siguranță.

        Așadar simte-te bine în pielea ta și să ai mereu în vedere că ești unicat, aici pe pământ ! Nimeni, absolut nimeni nu este exact așa cum ești tu !

3 comentarii la articolul “Fii tu însuți ! Nimeni, absolut nimeni nu este exact așa cum ești tu !

  1. Adevărat! Doar că uneori ne dorim să fim altceva sau altcineva sau altcumva!
    Da, eu chiar mă simt bine așa cum sunt…

  2. Afirmativ! Doar de după puterea tinereții mai tânjesc, dar în rest mă simt bine în pielea mea. Ceea ce îți doresc și ție, dragă Cornel! 🙂

Lasă un comentariu