Efectele miraculoase ale consumului de “ZEAMĂ DE VARZĂ”!

 

            Puţine persoane ştiu că, atât varză murată, cât şi zeama sau moarea, cum i se mai spune prin diferite părţi ale ţării, sunt adevărate depozite de medicamente naturale care pot preveni şi vindeca diferite boli. Conţinutul bogat de substanţe nutritive din zeamă de varză murată revitalizează organismul şi-l tonifică.

De asemenea conţine vitamina B12 şi minerale precum magneziu, acid folic, potasiu, fier şi iod. Vitamina B12 ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire şi protejează sistemul nervos.

Atât varză murată cât şi zeama conţin vitamina antiulceroasă care este recomandată bolilor ulceroase şi stimulează arderea grăsimilor.

Zeamă este recomandată persoanelor hipotensive şi ajută la normalizarea digestiei şi în prevenirea constipaţiei.Consumată regulat zeamă de varză va poate detoxifia organismul astfel ajutând la eliminarea toxinelor.

Iată cele mai importante boli care se pot trata cu zeamă de varză:

Gastrită
Bea în fiecare zi zeamă de varză încălzită înainte de fiecare masă principala. Prima dată bea 100 ml iar apoi creşte doză cu propriul plac.

Mahmureală
Adaugă în blender 3-4 bucăţi de ceapă şi 3 pahare de zeamă de varză şi amestecă-le la vitezămare până se omogenizează. Bea jumătate de pahar şi apoi un pahar de apă pentru a-şi face efectul foarte bine.

Diaree
Consumă jumătate de pahar de zeamă de varză cu jumătate de suc de roşii proaspăt.

Constipaţie
Dizolvă 2 linguriţe de sare în 250 de ml de zeamă de varză şi bea dimineaţă pe stomacul gol. Repetă procedeul până vei observă diferenţe.

Hernie
O bucăţică de tifon împăturit se îmbibă cu moare, se pune pe locul cu problema, deasupra seaşează o felie de cartof crud, se apasă puţin şi se pansează. Compresele se ţin câte 3 ore zilnic, iar tratamentul durează 1,5-3 luni.

Sursa: sanatatea.ro

Mai în glumă, mai în serios, în dulcea casa părintească de altădat se povestea deseori când consumam moare(zeama de varză murată) despre un bătrânel, care bolnav fiind, a fost dus la doctor, de către fiul său. După consultație , medicul îi spune în șoaptă fiului că bătrânul moare cât de curând, fiind grav bolnav. Bătrânul nostru , trăgând cu urechea la spusele doctorului a înțeles ceva legat de „moare” și ajungând acasă s-a dat, zi de zi , la moarea din pivniță. Surprinzător, fiecare zi ce trecea îl făcea pe „moșul” nostru mai zdravăn și mai plin de viață , de moarte ce să mai vorbim,nici gând. După ce s-a pus pe picioare s-a dus la doctor ca să-i mulțumească pentru sfatul miraculos primit, fără de care , cu siguranță , nu mai era în viață. Doctorul s-a minunat ,văzându-l atât de vioi pe bătrânelul nostru , care , cu zâmbetul pe buze i-a spus :

-Vă mulțumesc din suflet , dragă domnule doctor! Să va dea Dumnezeu sănătate pentru medicamentul miraculos pe care mi l-ați recomandat. Moarea m-a făcut ca „nou” ! 🙂 🙂 🙂 

12 comentarii la articolul “Efectele miraculoase ale consumului de “ZEAMĂ DE VARZĂ”!

 1. Știam despre efectele benefice a ”moarei de curechi”, dar, fiind singur în familie, nici de data asta n-am avut-o la îndemână, după Anul Nou. De-aia-i bine să ai o familie numeroasă, cu necesitatea de a pune murături în butoi! Sănătate fără mahmureli, ”vecine de peste drum”! 🙂

  • Sa stii Petru ca merita la toamna care vine sa ti procuri un bidon mai mic si sa incerci …merita, inclusiv la mahmureala (da mai bine fara), sanatate curata…intr adevar ii mult mai buna cand se face o cantitate mare…ma gandesc cand eram copil cu parintii si bunicii sub acelasi acoperis, Doamne ce buna era ” moarea ” cu o tocanita de porc ! Salutari si multumesc de urari ! An Nou cu sanatate si impliniri pe toate fronturile vietii ! 🙂

 2. O adevărată comoară pentru sănătate! Păcat că nu ne „tratăm” mai des cu ea, căci ne-ar fi numai bine. Am citit un articol despre varza murată și era amintită acolo o provincie din Polonia unde se cultiva multă varză, iar varza murată este aliment de bază. Niște cercetători în medicină au remarcat o statistică interesantă: din zona respectivă, s-au raportat cele mai puține cazuri de cancer! Ceea ce a arătat și talentele aniticancerigene ale verzei murate.
  Multă sănătate și numai bine! 🙂

  • Multumesc mult pentru completarea ta , draga Alex. Foarte utila si convingatoare in a consuma cat mai multa varza…s-apoi iarna fiind, daca-i murata ii si mai sanatoasa.
   Tot binele din lume ! 🙂

Lasă un comentariu