Dacă nu știați , aflați acum(30)

1.Cafeaua este a doua cea mai vândută marfă – după petrol -, este al doilea produs comestibil din lume – după ulei – și a doua băutură – după apă

2.“Inventatorul” ceaiului este imparatul chinez Shen Nung. In timpul unei calatorii, o intamplare fericita a facut ca o frunza unui copac sa ajunga in bolul cu apa fierbinte al imparatului care a apreciat imediat gustul si calitatea noii bauturi rezultate. Se spune ca intamplarea a avut loc in anul 2737 i. Hr.

3.Exista o legătură între camerele web și cafea? Ei bine, prima cameră web a apărut în Camdridge pentru a monitoriza nivelul de cafea dintr-un cafetieră.

4.Ceaiul sub forma de pliculet l-a inventat Thomas Sulliman care trimitea mostre in saculete de hartie de filtru la New York clientilor sai, in locul cutiilor de metal obisnuite

5. În decafeinizare a cafelei se folosesc substanțe chimice. Bobele sunt aburite astfel încât cafeina dizolvată se ridică la suprafață, iar apoi se spală cu ajutorul unui solvent organic (clorură de metilen)

6.Ceaiul este a doua cea mai consumata bautura din lume, dupa apa

7.Cafeaua abundă în vitamine. Multe dintre ele se pierd prin prăjire, dar rămân vitamine ca: B1, B2, B5, dar și minerale ca magneziul sau potasiul.

8.O planta de ceai obisnuita produce in jur de 3 000 de frunze in fiecare an

9.Consumată în exces, cafeaua poate ucide. Nu, nu este o glumă. Totuși, conform studiilor, cantitatea trebuie să fie considerabilă: 80-100 de căști de cafea

10.Ceaiul negru este numit si “ceai rosu” In China. Ceaiul Oolong se mai numeste si “ceaiul dragonului”

3 comentarii la articolul “Dacă nu știați , aflați acum(30)

  1. hmmm..” Cafeaua este a doua cea mai vândută băutură – după apă,, dar Ceaiul este a doua cea mai consumata bautura din lume, dupa apa….nu beau toti cafeaua cumparata??

Lasă un comentariu