1.Felul in care stranutam este diferit si este determinat genetic. Membrii unei familii vor avea stiluri de stranut similare, diferite de stilurile de stranut ale altor familii.
2.Cele mai mici oase ale corpului sunt situate in urechea mijlocie si se numesc: ciocan, nicovala si scarita
3.Nasul uman este cel mai bun filtru de aer. Narile sunt „captusite” cu mici peri responsabili cu retinerea germenilor si a prafului din aer. Aerul inhalat este directionat, umidificat si incalzit pentru ca tesuturile sensibile de la nivelul plamanilor sa fie protejate. In aceasta etapa de filtrare, mucusul prezent in caile nazale retine si elimina virusii, microbii si polenul care nu au putut fi retinuti de peri.
4.Simtul auzului depinde de firele mici de par din urechea interna. Daca acestea se pierd, se pierde si auzul.
5. Nervii olfactivi situati la nivelul cailor nazale au o legatura directa cu creierul. De aceea, diferite tipuri de miros pot readuce amintiri.
6.Auzul poate fi afectat chiar si dupa o singura expunere la zgomot puternic.
7.Oamenii nu interpreteaza mirosul cu nasul. Celulele nervoase olfactive prezente in caile nazale sunt responsabile pentru captarea mirosului si transmiterea catre creier. Creierul este cel care identifica mirosul.
8.Urechile nu servesc numai auzului, acestea sunt importante si in mentinerea echilibrului
9.Fiecare persoana percepe in mod diferit mirosurile. Doua persoane expuse aceluiasi miros, il pot percepe diferit. De exemplu, ne intalnim cu persoane care folosesc un parfum „prea dulce” pentru noi, dar persoana respectiva nu il percepe la fel.
10.Sugarii isi recunosc mamele prin miros.
Acum, ne mai ajută și masca de protecție în încălzirea aerului prea rece de afară.
Asa este…in tot raul e si un bine .