Dacă nu știați , aflați acum(21)

Imagini pentru curiozitati1.Leul are cel mai tare urlet dintre toate pisicile mari, putând fi auzit de la o distanţă de circa 5 kilometri.

2.Orhideea era considerata simbol al virilitatii. In Grecia Antica, florile de orhidee erau considerate simboluri ale barbatiei, probabil printr-o analogie biologica (In greaca antica, “Orchid” inseamna “testicul”). Tot inteleptii greci considerau ca florile de orhidee puteau imbunatati fertilitatea masculina, insa trebuia ca barbatii sa manance aceste flori.

3.Pinguinii imperiali pot rămâne sub apă până la 27 de minute şi se pot scufunda la o adâncime de până la 500 de metri.

4.Trandafirii fac parte din familia perilor, a merilor, a ciresilor, a prunilor, a caisilor si a piersicilor? Nu este, deci, de mirare ca unele specii de trandafiri au petale comestibile.

5.Atât porumbeii de sex masculin, cât şi cei de sex feminin produc o substanţă numită lapte de cultură pentru a-şi hrăni puii. Foarte puţine păsări au această abilitate rară, printre ei flamingii uriaşi, pinguinii imperiali şi porumbeii.

6.Magnolia este veche de 25.000 de ani. Fiind una dintre cele mai vechi specii de flori, aceasta exista chiar si pe vremea dinozaurilor.

7.ADN-ul oamenilor se aseamănă cu al cimpanzeilor în proporţie de 98,8%, însă, în ciuda acestei similitudini, există 35 de milioane de diferenţe între cele două specii.

8.In lume exista peste 250.000 de specii de plante care infloresc.

9.Atunci când găsesc o sursă de apă, cămilele sălbatice bactriane (unele dintre cele mai rare mamifere de pe planetă) beau până la 50 de litri. Spre deosebire de alte mamifere, consumă şi apă sărată.

10.Exista SI un Festival al Crizantemei? Acesta are loc in fiecare an, pe data de 9 septembrie, in Japonia. Aceasta floare este reprezentata si pe steagul Japoniei si pe armele traditionale ale statului.

2 comentarii la articolul “Dacă nu știați , aflați acum(21)

Lasă un comentariu