Dacă nu știați , aflați acum(11)

1.Daca pui un trandafir alb intr-o glastra cu apa colorata, petalele trandafirului se vor colora si ele, in aceeasi culoare.

2.Lacramioarele, florile de primavara pe care le indragim atat de mult, florile care ne imbie cu mirosul lor dulce si proaspat sunt otravitoare. Cercetatorii au descoperit 38 de substante toxice in lacramioare, atat in flori si fructe, cat si in tulpini, radacini si frunze.

3.Mamiferul cu urechile cele mai mari este elefantul african; suprafata totala a urechilor sale este de 8 metri patrati.

4.Fiecare curcubeu este unic. Tu vezi curcubeul in funtie de unghiul in care lumina loveste picaturile de apa din aer. Asa ca, cineva care sta langa tine, va vedea lumina venind dintr-un unghi usor diferit decat in cazul curcubeului pe care il vezi tu. Stiind asta, acum intelegi ca fiecare curcubeu este unic!

5.Suprafata totala a Pamantului este de aproximativ 510 milioane de kilometri patrati, din care ~ 70% este acoperita cu apa.

6.In migratia sa randunica arctica parcurge in fiecare an 35 000 km.

7.Poti determina care este sexul unui cal si uitandu-te in gura si numarandu-i dintii si maselele. Pe cand iepele au doar 36 de dinti si masele, caii au 40.

8.Pinguinii sunt singurele pasari care pot inota, dar nu pot zbura.

9.Pestii nu au pleoape, ei dorm cu ochii deschisi.

10.Pe întreg globul pământesc cresc astăzi 500.000 de specii de plante, între care peste 10.000 de varietăţi de mere?

5 comentarii la articolul “Dacă nu știați , aflați acum(11)

Lasă un comentariu