Dacă nu știați , aflați acum 11 curiozități despre telefoanele mobile

Imagini pentru telefonul mobil si cafeaua1. Primul telefon mobil a fost creat în 1973 de către Martin Cooper, fost manager în cadrul firmei Motorola.  La 3 aprilie 1973  avem primul apel de pe un telefon mobil efectuat, bineînțeles ,de către M. Cooper .

2.În Japonia 90% din telefoanele comercializate sunt rezistente la contactul cu apa , asta pentru  că tinerii obișnuiesc să le folosească chiar și atunci când se află sub duș.

3. Telefonul mobilul pe care îl avem în dotare are o putere mai mare de procesare decât calculatorul care a fost folosit pe Apollo 11 atunci când a aterizat pe Lună.

4.În Marea Britanie sunt scăpate în toaletă un număr de aproximativ 100.000 de telefoane mobile.

5. China este cel mai mare producător de telefoane mobile, 70% din telefoanele mobile fiind fabricate în ,,țara soarelui răsare”.

6.Insomnia, confuzia și durerile de cap pot fi cauzate de radiațiile telefonului mobil. Știati că există o  boala numită  „nomofobie” ? Este frica de a nu avea acces la telefonul mobil.

7. Oamenii de știință au descoperit că  telefonul mobil poate fi încărcat folosind urina.

8.În 1993, primul smartphone din lume a fost lansat la Bell’s Cellular la Florida World Wireless Conference și avea un ecran tactil LCD. Acesta a fost proiectat de IBM , cu numele Simon, prețul fiind de 899 dolari. Au fost fabricate doar 2000 de unități .

9.În 2011, un băiat norvegian a scăpat de lupi ascultând la volum maxim pe telefon o piesa rock cântată de formația Megadeth.

10. eBay vinde un articol la fiecare două secunde prin intermediul unui telefon mobil. Să nu credeți că sunt vândute doar obiecte mici ori ieftine ; în medie, se vând lunar patru autoturisme Ferrari .

11. Dacă vorbim la telefonul mobil timp de o oră, numărul bacteriilor din urechea noastră va crește de cel putin 700 de ori.

11 comentarii la articolul “Dacă nu știați , aflați acum 11 curiozități despre telefoanele mobile

  • Intr-adevar ciudate si interesante cele doua puncte, dar mai bine lasam curiozitatile/detaliile pe seama oamenilor de stiinta .
   O zi frumoasa de primavara si un w/e pe placul inimii tale ! 🙂

 1. Ahhhhaaaa deci , matale esti omu’ cu mobilu’ …. Pe chestia asta stiu precis ca , urarile mele de-a avea parte de un weekend dupa pofta inimii dumitale se vor indeplini caci , la banii castigati de-atunci incoace , iti poti permite orice , inclusiv sa-i soliciti lui Dumnezeu sa schimbe vremea dupa dorinta dumitale ! 😀 😀 😀 Respect si numai bine iti doresc M.Cooper 😀 😀 😀 😀 😀 😀

  • 🙂 🙂 🙂 Nici o legatura cu omu’ cu mobilu’, n-ar fi fost rau sa i fi fost o mica „ruda”… a fost altceva cu acest nume la mine-am jucat si eu fotbal de performanta la vremea mea, iar colegii de echipa si prietenii , asa imi spuneau M Cooper , dupa numele unui fotbalist britanic.
   Multumesc mult pentru atentia si vorbele tale, inclusiv pentru urari, draga Marian.
   O zi plina cu bucurii ,iar w/e sa fie pe placul tau ! 🙂
   Respect ! 🙂

 2. Interesante toate! Şi sunt liniştită, nu-mi place să vorbesc la telefon, fac ce pot să scurtez convorbirile. Sunt şi excepţii, desigur. Aşa că bacteriile alea se înmulţesc greu 😀
  Seară bună!

 3. Se confirmă încă o dată că telefonul mobil e obiectul cu cei mai mulți microbi, din moment ce este folosit și când stăm pe „tron”, ca să nu mai zic de cele recuperate de acolo. 🙂

Lasă un comentariu