1.In medie, un copil de 4 ani pune 437 întrebări pe zi.
2.In Grecia antica, copiii familiilor înstărite erau scufundați în ulei de măsline la naștere pentru a rămâne fără păr de-a lungul vieții
3.Un părinte poate observa dacă copilul său este stângaci sau dreptaci după primele 5-6 luni de viață ale bebelușului, iar pe la vârsta de 2-3 ani se conturează corect mâna și piciorul pe care acesta le va folosi în principal. Copilul stângaci va folosi emisfera dreaptă a creierului, cea care este responsabilă de limbaj, imaginație, memorie vizuală și auditivă și creativitate .
4.Copiii sunt născuți să zâmbească. Acest lucru simplu dar fascinant a fost descoperit atunci când doctorii și-au dat seama că și copiii orbi zâmbesc, deci nu este ceva ce puteau sa copieze.
5.Dacă un bebeluș și-ar păstra ritmul de creștere pe care îl are în primul an de viață, atunci când ar ajunge la maturitate ar avea 50 m.
6.Copilul nu crește în timpul răcelii.
7.In anul 2004, un studiu arata că una din șase fetițe intră în perioada de pubertate la vârsta de 8 ani. In urma cu un secol, doar o fetiță din 100 atingea pubertatea la aceeași vârstă.
8.Circa 12 copii sunt oferiți zilnic, în maternități, altor mame decât cele naturale. Aceasta statistică include toate țările lumii.
9.În România, ziua copilului a fost sărbătorită prima oară la 1 iunie 1950.
10.Prima păpuşă Barbie a fost expusă la un târg în anul 1959. Păpuşa a fost inventată de Ruth Handler şi denumită Barbie, după numele fetiţei ei, Barbara.
11.În medie, un copil de 4 ani pune 437 întrebări pe zi.
Ș-apoi să nu uităm un lucru foarte important „Cu totii suntem produsele copilariei noastre.”(Michael Jackson)