Dacă nu știați , aflați acum 11 curiozități despre cifra 7

Imagini pentru sapte1.Există 7 minuni ale lumii antice: Marea Piramidă de la Giza , Grădinile suspendate ale Semiramidei, Templul zeiţei Artemis din Efes, Statuia lui Zeus din Olimpia,Mausoleul din Halicarnas, Colosul din Rodos, Farul din Alexandria .

2.Avem 7 continente: Europa, America de Nord, America de Sud, Africa ,Asia, Antarctica, Australia sau Oceania

3.Curcubeul are 7 culori.

4.Cerul este împărtit în 7: atmosfera, exosfera, ionosfera, termosfera,mezosfera, stratosfera si troposfera.

5.În Biblie se descriu cele 7 zile în care Dumnezeu a creat lumea.

6.Avem 7 zile ale săptămânii denumite după cei 7 zei romani,
care au dat numele lor celor 7 planete.

7.Pentru a ne încânta , muzica are la dispoziție 7 note muzicale.

8.Există 7 compusi principali ai celulei vii: apă, substanţe proteice, lipide, polizaharide, acizi nucleici ADN si ARN, molecule organice, săruri minerale.

9.”Cei șapte ani de-acasă”  reprezintă  oglinda educației pe care părinții o oferă copiilor în prima parte a copilăriei.

10.Roma a fost construită pe „sapte coline”: Palatina, Capitolina,Quirinal, Viminal , Esquilina, Caelan, Aventina; Roma a fost de asemenea condusă, la început, de o linie
de 7 sapte împărati.

11.Au fost 7 minuni ale Evului Mediu: Colosseum-ul din Roma, Catacombele din Alexandria , Marele Zid Chinezesc, Stonehenge , Turnul din Pisa , Turnul de Porţelan din Nanjing , Moscheea de la Hagia.

 

 

 

6 comentarii la articolul “Dacă nu știați , aflați acum 11 curiozități despre cifra 7

 1. Fiecare cifră are importanța sa și reprezentări din cele mai diverse, iar 7 este una dintre cele mai des întâlnită, în diferite domenii. Chiar și în filme sunt titluri cu această cifră: ”Cei șapte magnifici”, ”Cei șapte samurai”, ”Cei șapte din Teba” ”Șapte băieți și o ștrengăriță” și lista ar putea continua.
  Eu îți transmit șapte gânduri bune și tot atâtea urări eficiente! 🙂

  • Multumesc mult pentru completari , draga Petru ! As mai pune si filmul  „Șapte ani în Tibet”, in care mi a placut tare mult urmatoarea replica:”Dacă o problemă are rezolvare, atunci nu are nici un rost să-ți faci griji. Dacă nu are rezolvare, atunci grijile nu te vor ajuta cu nimic !”
   7x7x7 Ganduri bune si urari de bine !

 2. Interesanta expunerea dumitale privind cifra 7 si-asi fi fost si mai multumit de ea daca… DACA AI FI MENTIONAT IMEDIAT DUPA ” 5.În Biblie se descriu cele 7 zile în care Dumnezeu a creat lumea.” SI FAPTUL CA , ” IN A SHEAPTEA ZI , DUMNEZEU S-A ODIHNIT DE TOATA LUCRAREA LUI ” ! Tot in Biblie este specificata si chestia asta . Respect deosebit si-ti doresc sa ai o zi a shaptea cat mai placuta , asa cum vrea si Dumnezeu ! 😉

  • Multumesc mult pentru completarea de mare interes , draga Marian ! Mult respect si de la mine cu urarile de bine ! Saptamana excelenta !

 3. Iar eu aș completa cu cele 7 arte: arhitectura, sculptura, pictura, muzica, literatura,dansul și cinematografia.
  Un început de săptămână frumos!

Lasă un comentariu