Dacă nu știați , aflați acum 11 curiozități despre cai

calul1.La noi în țară, în Delta Dunării, mai precis în Pădurea Letea, trăiesc, în momentul de faţă, aproximativ 2.500 de cai sălbatici. Aceştia sunt ultimii din Europa şi reprezintă o adevărată comoară a României. Potrivit organizaţiilor de protecţia animalelor, aceşti cai sunt un element esenţial al ecosistemului natural al rezervaţiei şi, alături de zona în care trăiesc, formează un tot unitar.

2.Caii au o memorie foarte bună, mai mult decât renumita memorie pe care o au elefanții.

3.Caii pot dormi atât întinși pe jos cât și în picioare.

4.Durata de viață a unui cal domestic este de aproximativ 25 de ani.

5.Spre deosebire de alte animale, specialiștii sunt de părere că în ultimii 50 de ani, caii au evoluat cel mai mult.

6.Față de orice alt animal care trăiește pe pământ, caii au cei mai mari ochi.

7.Caii au dinți foarte mari. Spațiul ocupat de dinți este mai mare decât cel ocupat de creier.

8.Caii, spre deosebire de alte animale, răspund la stimuli pozitivi. Dacă te vei purta frumos cu ei, nu vor uita acest lucru și te vor saluta cu un nechezat sau te vor lăsa să îi mângâi.

9.Cea mai apropiată rudă a calului este rinocerul

10. Caii pot alege și izola o singură zonă spre care să își îndrepte auzul. Caii comunică și prin mișcarea urechilor. Astfel, dacă calul tău flutură din urechi înseamnă că este atent și te ascultă, iar dacă îi va plăcea ceea ce îi zici, urechile lui vor fi ciulite și îndreptate înainte. Dacă urechile lui sunt lăsate pe spate înseamnă că este trist, supărat sau nervos, iar dacă urechile sunt puțin aplecate spre exterior înseamnă ca este relaxat, plictisit sau nu se simte bine.

11.Caii sunt singurele animale care nu beau apă după alte animale sau dintr-o găleată de apă murdară. Deoarece au simțurile foarte bine dezvoltate, ei simt mirosurile altor animale în găleata de apă.

Calul este darul lui Dumnezeu pentru omenire. proverb arab

5 comentarii la articolul “Dacă nu știați , aflați acum 11 curiozități despre cai

  1. Proverbul arab este minunat! Cu adevărat calul este un dar al lui Dumnezeu pentru omenire. Multe nu s-ar fi făcut dacă oamenii nu aveau calul alături. Un ajutor neprețuit și plin de calități.
    Numai bine! 🙂

    • Bine spus…acum avem cai putere la dispozietie si am cam uitat de beneficiile pe care le-a avut omenirea de pe urma cailor.
      O zi excelenta !

Lasă un comentariu