1. Bananierul este o planta, nu un copac. Bananierul creste pana la 10 – 26 de metri inaltime si apartine aceleiasi familii ca si crinul si orhideea;
2. Bananele contin aproximativ 75% apa;
3. Aproximativ 50 % dintre oameni care sunt alergici la latex, sunt de asemenea, alergici la banane;
4. In 2001, Marea Britanie a inregistrat 300 de accidente legate de banane. Majoritatea persoanelor implicate au alunecat pe coji de banane;
5. Bananele sunt bogate in potasiu si sarace in sodiu, o combinatie perfecta pentru asigurarea unei tensiuni arteriale sanatoase. Prin urmare, Agentia americana pentru siguranta alimentelor si medicamentelor (FDA) a confirmat proprietatile acestor fructe cu privire la reglarea tensiunii arteriale si protectia impotriva accidentelor vasculare.
6. Piesa „Yes, We Have No Bananas” a fost lansata in 1923 si a devenit un hit imens. Aceasta se referea la lipsa de banane, la momentul respectiv.
7. Bananele pot binedispune și pot ajuta persoanele care se luptă cu depresia. Și aceasta pentru că bananele conțin triptofan, un aminoacid pe care corpul îl transformă în serotonină, un neurotransmițător care ajută la relaxare, îmbunătăţeşte starea de spirit și ne face să ne simțim mai “fericiți”.
8. Bananele vă pot scăpa de mahmureală: dacă puneți într-un mixer lapte și banane, iar apoi îndulciți amestecul cu miere, efectele pot fi miraculoase – bananele nu doar că vor calma arsurile stomacale, dar, în combinație cu mierea, vor readuce la normal nivelul de zahăr din corp, în timp ce laptele va ajuta la rehidratare.
9. Bananele sunt de mare ajutor daca vrei sa te lasi de fumat. Contin vitaminele B6 si B12 si minerale precum potasiu si magneziu care ajuta organismul sa nu mai simta nevoia de nicotina.
10.Bogate in fibre, bananele ajuta la digestie, luptand totodata impotriva constipatiei.
11.Deoarece bananele sunt bogate in fier, consumul lor regulat poate ajuta la combaterea anemiei. Fierul stimuleaza producerea de celule rosii, crescand nivelul hemoglobinei.
Sunt lucruri interesante pe care le-am găsit pe internet și mărturisesc că unele nu le știam. Pentru că ,citindu-le, m-au impresionat mult ,am zis să vi le împărtășesc și vouă . Ș-apoi o banană pe zi ne poate ajuta la sănătate, nici măcar nu dăunează la dantură 🙂 și vine în ajutorul hipertensivilor și a celor care au probleme cu constipația, că doar conține 75% apa !
Interesant articol
Multumesc pentru trecere !
Chiar azi dimineata am mancat o banana. Bune fructe! 🙂
Sanatate multa !
Multumim !
… desi am „uitat” de ele in ultimul timp, le voi da cuvenita atentie … 😉
O zi minunata !!!
Acum se poate trece pe banane, mai ales ca adevaratele fructe sunt mult imputinate, oadata cu venirea iernii.
Zi faina !
Asa este !
Multumesc, toate cele bune !!!
Sunt fructele mele preferate și cam singurele pe care le puteam mânca într-o perioadă în care nu aveam deloc poftă de mâncare.
Bune si vara si iarna si pe orice vreme…
Mie imi plac bananele in combinatie cu fructe de padure … afine, zmeura, mure, coacaze negre.
Foarte buna combinatia…as mai adauga si capsunii si prunele, care merg tare bine cu bananele.
A venit vremea bananelor, dacă a dat frigul și pomii noștri s-au golit. Știam că-s foarte sănătoase și de aceea le consum iarna, chiar dacă mie nu-mi place gustul lor.
Sănătate și câte-o banană pe zi, vecine de peste colină! 🙂
Buna treaba faci , draga Petru. Daca nu-ti place gustul poate le combini cu alte citrice…Multumiri alese pentru urari .
Respect !