Concentrează-te asupra prezentului ! Viitorul rezultă din ceea ce faci ACUM.

A fi capabil să rezolvi simultan cât mai multe lucruri poate părea o virtute în lumea contemporană care trăieşte cu butonul  „repede înainte”. Dar a face mai multe lucruri în același timp nu este deloc un semn de eficienţă, ba dimpotrivă; este un adevăr confirmat de o echipă de cercetători de la Universitatea Utah.

Se spune că un  expert într-ale meditaţiei a fost întrebat odată de ce este aşa de recules în ciuda multiplelor sale ocupaţii. El a răspuns: „Când stau, atunci stau. Când merg, atunci merg. Când şed, atunci şed. Când mănânc, atunci mănânc. Când vorbesc, atunci vorbesc…”.
Deodată a fost întrerupt şi i se puse o altă întrebare: „Astfel procedăm şi noi, dar ce faci tu în plus?” El răspunsedin nou:
„Când stau, atunci stau. Când merg, atunci merg. Când şed, atunci şed. Când mănânc, atunci mănânc. Când vorbesc, atunci vorbesc. Când mă rog, atunci mă rog…”.
Din nou a fost întrerupt: „Totuşi asta facem şi noi”.
Dar el le spuse: „Nu. Când vă rugaţi, voi sunteţi deja cu gândul din nou la afacerile voastre. Când şedeţi, staţi deja în picioare. Când sunteţi în picioare, alergaţi deja. Când alergaţi, voi sunteţi deja la ţintă”.
         Câtă profunzime și cât adevăr . Din păcate , oamenii ori se gândesc foarte mult la ce-a fost în trecut, ori se tem de surprizele pe care  le poate aduce viitorul. În mod clar , trebuie să-ți închei socotelile cu trecutul tău. Ce a fost a fost și gata ! Rămâne acolo. Sigur nu este ușor , dar se poate,  asta depinde doar de tine ! Multe dintre gândurile negative cărora le dai o atenție deosebită țin  de  regrete din trecut sau sunt  îngrijorări cu privire la situații viitoare. De câte ori practici așa ceva, de fapt, nu trăiești în prezent. 
        Așadar , concentrează-te asupra prezentului. Fă tot ce-ți stă în putință pentru  a-ti face viața mai bună. Fii sigur că viitorul – de care te temi atât de mult-derivă din ceea ce faci ACUM.

7 comentarii la articolul “Concentrează-te asupra prezentului ! Viitorul rezultă din ceea ce faci ACUM.

 1. Poate că așa am fost creați, sa trăim în prezent cu frica de a nu repeta greselile trecutului.
  Cineva m-a încurajat cândva să ma gândesc mereu la victorie și atunci o voi obține.
  E mai bine așa. ..decât sa îți încarci mintea cu frica eșecului. ..
  SIMINA

  • Foarte buna abordarea ta…gandurile bune pentru ce va fi ne pot ajuta PREZENTUL ….o zi excelenta , plina de ganduri cu + !

 2. Încerc mereu să fac lucrurile pe rând și numai unul câte unul. Mai greu e cu gândul, care zboară adesea în alte părți, atunci când port un dialog, mă uit la un film, citesc o carte sau mă rog.
  Gânduri bune trimit acum către tine, dragă Cornel!

  • Pe rand , unul cate unul sin lucrurile de prin preajma noastra devin minunate . Foarte corect , draga Petru . Ganduri bune in toate directiile iti doresc , totul pentru un PREZENT de nota 10 !
   O zi excelenta sa ai in tot ceea ce faci ! 🙂

Lasă un comentariu