1.Cicoarea este o plantă perenă, din aceeași familie cu păpădia, care înflorește până toamna târziu și este folosită ca supliment alimentar sau pentru prepararea unei băuturi asemănătoare cafelei, în special de către cei care vor să renunțe la consumul de cofeină. Cafeaua de cicoare este preparată din rădăcina acestei plante, care este prăjită și apoi fiartă
2.Datorită conținutului de inulină, și nivelul de zahăr din sânge este redus prin intermediul consumului de cicoare
3.Cicoarea îmbunătățește tranzitul intestinal și poate combate constipația. Rădăcina de cicoare este o sursă bogată de fibre, care îmbunătățesc sănătatea digestivă.
4.Reduce ritmul cardiac prea rapid și combate tahicardia
5.Fibrele din rădăcina de cicoare pot regla pofta de mâncare și pot reduce aportul global de calorii, ceea ce poate duce la pierderea în greutate
6.Un studiu de 2 luni efectuat pe 49 de femei cu diabet zaharat de tip 2 a constatat că administrarea a 10 grame de inulină pe zi a dus la scăderi semnificative ale nivelului zahărului din sânge și ale hemoglobinei A1, o măsurare a glicemiei medii, comparativ cu administrarea unui placebo
7.Cicoarea combate inflamația și stimulează producția de bilă
8.Ajută la fortificarea sistemului imunitar și are proprietăți antibacteriene și antifungice
9.Unele cercetări au arătat că rădăcina de cicoare poate atenua simptomele artritei, mai exact, polifenolii din cicoare combat inflamația cauzată de osteoartrită
10. Cicoarea neutralizează paraziții intestinali
Mi-ar fi foarte indicată și mie. Ehee, cât de mult o apreciam și consumam pe vremuri!
Da, asa este …pe vremuri consumam mai multa cicoare, in lipsa altor produse. Tot binele , draga vecine de peste deal