Cele șapte minuni ale lumii sunt opt, nouă , zece,… +∞, lista rămâne deschisă

Imagini pentru elevi la clasaUnui grup de elevi i s-a cerut să recompună lista celor şapte minuni ale lumii, adaptată timpurilor pe care le trăim. Au existat multe diferenţe, dar iată lucrările care au obţinut calificative maxime:
1. Piramidele din Egipt
2. Taj Mahal
3. Marele Canion
4. Canalul Panama
5. Empire State Building
6. Basilica San Pietro din Roma
7. Marele zid chinezesc

În timp ce se citeau lucrările, profesorul a observat că o elevă încă mai scria. Profesorul a întrebat-o dacă are dificultăţi şi ea a răspuns:
– E atât de greu să decizi, sunt atâtea minuni pe lume!
Profesorul a întrebat-o dacă o poate ajuta. Eleva a ezitat puţin şi apoi a răspuns:
– Cred că cele şapte minuni ale lumii sunt:
1. A vedea
2. A auzi
3. A mângâia
4. A savura
5. A simţi
6. A râde
7. A iubi

Colegii au rămas tăcuţi. Aceste lucruri sunt atât de simple încât nu ne dăm seama cât sunt de minunate! Ne-am obișnuit atât de mult cu ele, încât nu le apreciem doar atunci când ne lipsesc.

Nu uita: Lucrurile preţioase nu pot fi cumpărate sau construite de om.

Sursa : internetul

Majoritatea din cele șapte minuni enumerate de elevul nostru, cu siguranță le avem și  merită să medităm pe această temă , totul pentru a reuși să apreciem asta cu adevărat. Ș-apoi  fericirea nu va veni niciodată la cei care nu reușesc să aprecieze ceea ce au deja, iar noi „oamenii mari”  știm să complicăm lucrurile de fiecare dată când este vorba de fericirea noastră.

Un lucru este sigur : simplu funcționează ,  complicat niciodată, iar  cele șapte minuni ale lumii sunt, de fapt, opt, nouă , zece, … +∞ 🙂 … lista rămâne deschisă, depinde doar de alegerile pe care le facem pentru o viață minunată.

6 comentarii la articolul “Cele șapte minuni ale lumii sunt opt, nouă , zece,… +∞, lista rămâne deschisă

 1. Natura e cel mai mare arhitect, deci e firesc ca minunile făcute de ea să fie de neîntrecut. În plus, aceste minuni le vedem și simțim în fiecare zi, de aceea ne-am obișnuit cu ele și nu le observăm decât atunci când rămânem fără ele.
  Să ai parte de minuni, mai mari și mai mici, în fiecare zi, dragă prietene! 🙂

  • Dreptate mare ai in legatura cu minunile zilnice, de care de multe ori ne dam seama doar cand nu le mai avem.
   Multumesc mult pentru urari, draga Petru !
   Iti doresc si eu sa ai parte in viata de minunile care iti fac bine !
   O zi excelenta ! 🙂

 2. De fapt , ” cele 7 minuni ale lumii … opt, nouă , zece, … +∞ ” nici macar n-ar fi existat daca , n-ar fi fost CEL CARE A CREAT VIATA pe Pamant . Aceasta este cu adevarat o minune , restul … sant adiacente . Toate cele 7 minuni despre care se vorbeste , au fost facute cu pretzul unor jertfe umane , au costat multi bani { si…aduc si azi bani } in vreme ce , pentru acele 7 pe care incerca sa le enumere eleva aceea nu-ti trebuie decat un suflet deschis adica , nu costa nimic , doar bunavointa sa ai pentru a te bucura din plin de ele . Sa ai o saptamana binecuvantata M.Cooper !

  • Foarte adevarat , draga Marian . Sa ne bucuram de minunatiile acestei vieti asa cum ne-au fost date de Dumnezeu.
   O zi excelenta !

Lasă un comentariu