Ceea ce contează în viață…

Bucura te de tine

Viața este ca o piesă de teatru: nu contează cât de mult durează, ci cum se desfășoară. O spunea Seneca.

Se povestește că într-o zi din vremuri demult apuse un om a trebuit să facă o călătorie într-o țară îndepărtată, aflată peste mări și țări. În drumul său a întâlnit tot felul de oameni, cu obiceiuri mai mult sau mai puțin asemănătoare. Și-a amintit pentru tot restul vieții de unul dintre acestea.

Era dimineața când a zărit în depărtare turnurile unei cetăți. Până să ajungă în apropierea ei se făcuse deja prânzul și cum în partea dreaptă a drumului se afla un cimitir îngrijit, cu pomi umbroși și flori frumos parfumate, omul s-a hotărât să facă un scurt popas.

Pășind către o bancă pe care o zărise în apropiere, omul a citit ceea ce era scris pe cruci : “A trăit șase ani, trei luni și patru zile”… “A trăit unsprezece ani, două luni și cinci zile”… “A trăit trei ani, patru luni și patru zile”… “A trăit nouă ani, opt luni și două zile”

S-a întristat crezând că nimerise într-un cimitir pentru copii. Unul dintre locuitorii cetății l-a văzut și a întrebat:
-De ce ești atât de trist, ai pe cineva din familie îngropat aici? Mama, tatăl poate…?
-Cum s-ar putea una ca asta, doar văd că aici sunt îngropați numai copii!
-Nu… doar că, vezi… noi când ne naștem primim fiecare câte un carnețel. La început țin socoteala părinții pentru noi, apoi scriem singuri… de fiecare dată când ne-am bucurat și pentru cât timp… iar când unul dintre noi se duce, familia adună timpul pe care l-a petrecut bucurând-se… și asta este ceea ce vezi tu scris aici.
-Timpul pe care l-ați petrecut bucurându-vă…
-Da, pentru noi doar asta contează! 

O frumoasă poveste , demnă de luat în seamă de fiecare dintre noi. 

viata-realan

 Dacă ar fi fost să ai un astfel de carnețel, tu câți ani, câte luni și câte zile crezi că ai fi adunat în el până acum? 

Nu-mi răspunde, fă-o doar pentru tine .

Din partea mea îți doresc tot binele din lumea asta și muuuuuulți  ani „garnisiți” cu multă bucurie. Ș-apoi nu-i uita pe cei de prin preajma ta – dăruiește-le și lor bucurie ! 

Așadar, bucură-te de viață , aici și acum …asta pentru că nu se face repetiție !

 

11 comentarii la articolul “Ceea ce contează în viață…

    • Multumesc mult , draga Petru ,pentru tot si pentru toate, inclusiv pentru urare. An Nou fericit cu multa sanatate, fericire si noroc cu carul ! LA MULTI ANI ! 🙂

Lasă un comentariu