Când totul pare că-ți merge pe dos, fii optimist !

D-zeu te ajutasOrice se întâmplă în viață este spre binele nostru, așa că încetează să-ți mai faci griji pentru viitor și lasă trecutul acolo unde este  !

După evenimentele de la 11 septembrie, o firmă a invitat membrii rămași ai altor firme care fuseseră afectate de atentate să împartă spațiul de birouri rămas disponibil.

La una din întâlnirile de dimineață, șeful serviciului de securitate a spus poveștile acelor oameni rămași în viață… și motivele lor salvatoare au fost toate lucruri „MICI”:

Așa cum probabil ați mai auzit, directorul firmei a supraviețuit în ziua aceea fiindcă fiul lui începuse grădinița.

Un altul a rămas în viață fiindcă ieșise să cumpere gogoși.                  

O femeie a întârziat la serviciu fiindcă nu sunase ceasul deșteptător.

Un altul a pierdut autobuzul.

Un altul și-a murdărit hainele cu mâncare la micul dejun și a trebuit să se schimbe.

Altuia nu i-a pornit mașina. Unul s-a întors să răspundă la telefon.

Copilul altuia nu a fost gata la timp pentru a fi dus la școală.

Altul nu a găsit un taxi.

Exemplul care i-a uimit pe toți a fost al unui om care se încălțase cu o pereche de pantofi noi în dimineața aceea. Pe drum spre serviciu l-au ros pantofii și s-a oprit la farmacie să cumpere leucoplast. De aceea este în viață astăzi.

Acum, când mă înțepenesc în trafic, pierd un lift, mă întorc din drum să răspund la telefon,etc. ,adică toate acele lucruri mărunte care mă enervează, mă gândesc că probabil acela este locul în care Dumnezeu vrea ca eu să mă aflu în acel moment.

Data viitoare când dimineața ta pare că începe prost, când copiii se îmbracă prea încet, nu găsești cheile mașinii, prinzi toate semafoarele pe roșu, nu te simți supărat sau frustrat, Dumnezeu este la datorie, datoria de a veghea asupra ta.

        Așadar nu te mai stresa cu situațiile pe care nu ai cum  să le mai schimbi. Trăiește simplu fiecare strop din viața ta, iubește cu inima deschisă și vorbește sincer.

Muncește cu dragoste și pasiune, iar  dacă mai cazi din când în când, continuă sa mergi. Asta pentru că cel mai mare succes nu înseamnă să nu cazi niciodată ci, după fiecare cădere, să te ridici înapoi.

6 comentarii la articolul “Când totul pare că-ți merge pe dos, fii optimist !

  1. Nu-l contest pe Dumnezeu, dar se mai spune că e bine să-ți bagi singur în traistă, deci să te descurci în anumite situații. Altfel, de ce am mai avea minte?
    Salve din vecini, dragă prietene! 🙂

    • Subscriu …”Dumnezeu iti da da’ nu-ti baga-n traista ” …o vorba cat o mie !
      O zi excelenta sa ai in continuare , draga Petru ! 🙂

  2. Nu le dăm importanță, uneori nici măcar nu le observăm, dar adesea micile detalii contează mai mult decât situația în sine.

  3. Sunt tot mai convinsă că fiecare clipă este calculată. Asta îmi oferă siguranță.

Lasă un comentariu