Căldura din inima mamei

Imagini pentru Căldura din inima mamei

Poate cea mai mare din minunile pe care Dumnezeu le-a făcut și le săvârșește până astăzi este legată de faptul că a creat pe lume mamele. Dragostea din inima mamei seamănă cel mai mult cu iubirea pe care ne-o arată Dumnezeu. Ea atinge niște cote de dăruire neînchipuite pentru rațiunea noastră. Născătoarea de Dumnezeu este Maica Domnului Iisus Hristos, dar și Maica Bisericii, a tuturor ce i se arată fii vrednici prin credința în Fiul său. Maria este cea mai slăvită și binecuvântată între toate mamele care s-au născut și se vor naște vreodată pe pământ. Căldura inimii ei face de nepătruns întunericul și tristețea păcatului care ne împresoară.

         Se povesteşte într-o fabulă că, frigul a rămas surprins auzind cum o pasăre cânta în plină iarnă.

– Unde ai petrecut noaptea?, o întrebă frigul.

– Într-un staul, unde boii au suflat de am putut să mă încălzesc şi eu, răspunse pasărea. În noaptea următoare, frigul s-a înăsprit atât de tare, încât boilor şi asinilor le îngheţa respiraţia. Iar frigul, care credea pasărea deja moartă, auzi, spre surprinderea sa, că aceasta continua să cânte.

– Bine, dar unde ai fost noaptea trecută?, întrebă din nou frigul.

– Într-o peşteră, unde s-au adăpostit nişte oameni şi au aprins un foc.

Dar în următoarea noapte peştera se transformă într-un adevărat congelator. Frigul rămase şi mai mirat, când, a doua zi de dimineaţă, trilurile păsării sunau şi mai zglobii.

– Încă nu ai murit de ger? Unde ţi-ai mai găsit adăpost, o întrebă cu răutate hainul frig.

– Lângă inima unei mame care-şi strângea în braţe copilul.

      Un proverb arab spune că „Dumnezeu, neputând fi prezent în toate părţile, le-a pus în lume pe mame” 

mama-si-inimaAșadar, pentru cei care mai aveți mame aici pe pământ , nu doar în gând, iubiți-le, vizitați-le,mulțumiți-le , vegheați-le bătrânețile, faceți-le viața mai frumoasă . Să nu fim zgârciți cu gesturi pe care le avem la dispoziție :un zâmbet, o floare, o  îmbrățișare caldă, un sărut, un telefon, o felicitare , dar nici cu acele cuvinte minunate : „MULTUMESC ” , „TE IUBESC „, „IARTA-MA”.  Dacă facem asta , cu siguranță vom fi  mult mai fericiți și împliniți . 

Ș-apoi fie vorba între noi , copiii de mame, toate mamele care sunt încă cu noi aici pe pământ sunt mame de nota 10, iar cele care sunt deja sus la stele sunt mame de nota 10+.

Iubiți-vă mamele,respectați-le, prețuiți-le mult mai mult pentru că  vine o zi când veți da orice ca să le mai aveți lângă voi, măcar o clipă! 

7 comentarii la articolul “Căldura din inima mamei

 1. Foarte frumoasă și educativă este aceasta poveste.
  Felicitări pentru totel articolul! Cred că poate fi considerat unul dintre cele mai frumoase omagii aduse mamei.

 2. Să mă ierte lumea și Biserica, dar cred că există o explicație plauzibilă: aceea că și Dumnezeu a avut o mamă.
  O zi de sărbătoare cum nu se poate mai frumoasă, vecine de la „o aruncătură de băț”! 🙂

  • Asa este, draga Petru . Nimic nu este intamplator pe lumea asta. Intr-o frumoasa zi de sarbatoare iti doresc sa ai o zi excelenta , cu mult senin prin suflet !

  • @racoltapetru6 Si lumea si biserica ti-ar fi spus : BLASFEMIE !!!!!!!!!!!! Dumnezeu este … CEL CE EXISTA PRIN SINE , doar DUMNEZEU FIUL a avut o mama . 😎 Respect onorate nordist !

 3. ” Un proverb arab spune că „Dumnezeu, neputând fi prezent în toate părţile, le-a pus în lume pe mame” 1] Daca-i vorba despre un ” proverb arab ” trebuia sa scrii : ALLAH si 2] ia sa indraznesti numai sa gandesti in fata arabilor ca , ” ALLAH nu poate fi prezent peste tot in lume ” si… ai sa vezi , ” urmarea ” !!! Finalul insa , merita scris cu litere de aur : ” Iubiți-vă mamele,respectați-le, prețuiți-le mult mai mult pentru că vine o zi când veți da orice ca să le mai aveți lângă voi, măcar o clipă! ” Respect M.Cooper si-ti doresc sa ai , un final de saptamana cu multa liniste si sanatate in care , sa nu ajungi sa regreti nici macar o clipa ca n-ai langa dumneata o mama !

Lasă un comentariu