Bogația sufletului sau legenda celor 8 minute

bogatia omului 1Legenda spune că o femeie săracă cu un copil în brațe, trecând pe lângă o peşteră a auzit o voce misterioasă care i-a spus:
– Intră şi ia tot ceea ce îţi doreşti, dar să nu uiţi ceea ce-i mai important. Aminteşte-ţi că după ce vei ieşi poarta se va închide pentru totdeauna. Aşa că profită de această oportunitate, dar nu uita ce-i mai important!
Femeia a intrat în peşteră şi a găsit multe bogăţii. Fascinată de aur şi bijuterii, a aşezat copilul pe o stâncă şi a început să strângă de zor tot ce putea duce. Vocea misterioasă i-a vorbit din nou: „Ai doar 8 minute!” 

Când au trecut cele 8 minute, femeia, încărcată cu aur şi pietre preţioase, a fugit afară din peşteră şi poarta s-a închis. Atunci şi-a amintit că a uitat copilul înăuntru, iar poarta s-a închis pentru totdeauna. Bogăţia a durat puţin, iar disperarea pentru totdeauna.

         La fel se întâmplă și cu noi. Atât de „grăbiți” și „preocupați” suntem în viața noastră de zi cu zi, încât uităm de suflet și, de bogăția sa , deși singurele lucruri pe care le iei cu tine când părăsești această lume, sunt doar lucrurile pe care le-ai „ÎMPACHETAT” ,de-a lungul timpului , în sufletul tău! 

Trăim într-o lume plină de probleme, nelinişti, şi toate numai pentru că am uitat ce este cel mai important pentru noi: bogăția sufletului.   Cât adevăr în cugetarea lui Mahatma Gandhi: „Trăiește ca și cum ai muri mâine. Învață ca și cum ai trăi veșnic” .

Așadar ,viitorul începe azi. Viitorul este azi. Azi este clipa în care se întâmplă totul, clipa în care poți trăi la adevăratul tău potențial, clipa în care poți simți cea mai mare bucurie din câte ai simțit.

Trăiește acum. Învață, acționează ,schimbă , influențează , dorește, cunoaște, primește și dă mai departe.

traieste Ghandi

2 comentarii la articolul “Bogația sufletului sau legenda celor 8 minute

Lasă un comentariu