Cuișoarele și curiozitățile lor. Dacă nu știați , aflați acum…

Cuişoare (Eugenia caryophyllata)1.Cuisoarele sunt unul dintre condimentele specifice ale zonelor asiatice, originare din tari precum Indonezia, India, Pakistan si chiar zone din Africa de Est. Cuisoarele provin din insulele Maluku din Indonezia

2.Au proprietati antibacteriene. Au fost testate proprietatile antibacteriene ale cuisoarelor contra mai multor patogeni umani. Extractele din cuisoare au fost suficient de puternice pentru a ucide acesti patogeni

3.Cuisoarele, ca multe alte condimente originare din Asia, au un istoric lung. In secolele XIII si XIV, erau transportate din Indonezia catre China, India, Persia, Africa si Europa. In aceasta perioada cuisoarele aveau un pret ridicat, ceea ce a dus la declansarea mai multor razboaie pentru detinerea monopolului asupra productiei si a distributiei. S-au purtat multe razboaie pentru a controla insulele Maluku in perioada medievala si moderna. Olandezii au obtinut victoria si au detinut controlul asupra insulelor Maluku o lunga perioada de timp. In ziua de azi, cuisoarele sunt un produs comercial important in intreaga lume

4.Cuisoarele imbunatatesc digestia prin stimularea secretiei de enzime digestive Citeste mai mult

Păpădia și curiozitățile ei. Dacă nu știați , aflați acum…

Cum scapi de papadia din gradina odata pentru totdeauna1.Păpădia este o plantă originară din Grecia şi a fost numită Taraxacum Officinale, adică „Remediu oficial pentru boli”. Este acea mică floare galbenă care se transformă în puf magic şi care creşte peste tot în România

2.Păpădia este o sursă importantă de potasiu, sodiu, calciu, fosfor şi fier. Frunzele conţin o cantitate mai mare de vitamina A decât morcovii, de asemenea vitaminele B, C şi D

3.Are puterea de a vindeca atât de multe boli, încât ar putea înlocui cu succes orice medicament modern. Întreaga plantă are efecte curative datorită compuşilor care se întâlnesc atât în petalele, tulpina şi rădăcini

4.Florile, rădăcinile şi frunzele de păpădie sunt folosite în medicina tradiţională, în special pentru un ficat sănătos şi pentru un bun sistem digestiv
Citeste mai mult

7 motive ca să mănânci CIREŞE. Ce proprietăţi benefice au fructele-vedetă ale sezonului

În clasamentul celor mai atrăgătoare fructe cireşele sunt cu siguranţă în top. Dar se pare că aceste fructe-vedetă ale sezonului au mai multe calităţi decât aspectul care pur şi simplu îţi lasă gura apă când treci pe lângă ele. Potrivit oamenilor de ştiinţă, cireşele au numeroase efecte benefice asupra sănătăţii. Citeste mai mult

Avocado și curiozitățile lui. Dacă nu știați , aflați acum…

Avocado - BBC Good Food1.Avocado este bogat în acid folic. Această vitamină, care joacă un rol în creșterea și dezvoltarea celulelor, este bună pentru copii

2.Poate înlocui majoritatea grăsimilor.Conține 75% grăsimi bune

3.Avocado este o boabă. Odată cules, se coace ca un fruct de livadă.

4.Avocado este singurul fruct care conține mai puțin de un gram de zahăr

Citeste mai mult

Ghimbirul și curiozitățile lui. Dacă nu știați , aflați acum…

4 motive sa bei bere de ghimbir - Ki-life|Blog1.Europa a aflat despre ghimbir abia în 800 d.H. După aceea, el a devenit cel de-al doilea condiment ca cerere timp de câteva secole. Prima poziție fiind ocupată de piper

2.Practicanții chinezi și ayurvedici s-au bazat pe ghimbir timp de cel puțin 3.000 de ani pentru proprietățile sale antiinflamatorii. Aceștia l-au folosit ca plantă „adjuvantă”, adică o plantă care permite altora să acționeze mai eficient în organism

3.Ghimbirul a fost una dintre primele mirodenii exportate din Orient, drept pentru care a fost folosit de grecii antici și de romani

4.Ghimbirul are o acțiune terapeutică care este responsabilă pentru stimularea producției de salivă Citeste mai mult