Lămâia și curiozitățile ei. Dacă nu știați , aflați acum…

20 de lucruri pe care nu stiai ca le poti face cu lamaia | Accessories For You1.Lămâia combate răceala şi gripa.Vitamina C este recomandată în combaterea răcelii şi a gripei, iar limonada caldă cu miere face minuni atunci când ne doare gâtul. De asemenea, lămâia scade şi febra ce însoţeşte de cele mai multe ori răceala şi gripa. Consumul ceaiurilor cu multă lămâie o dată la două ore ajută la ţinerea sub control a temperaturii.

2.Printre cele mai cunoscute proprietăţi ale lămâilor se numără caracterul antibacterian, imunostimulator şi antiviral. De asemenea, se ştie faptul că lămâia ajută în diete, fiind un bun digestiv şi detoxifiant

3.Lămâia poate să NE amelioreze destul de mult bătăturile, cu care ne pricopsim inevitabil de la unele tipuri de încălţăminte. Pentru a „trata” bătăturile cu lămâie trebuie doar să aplicaţi o felie groasă de lămâie pe zona afectată şi să vă asiguraţi că fructul va rămâne fixat acolo. Lămâia trebuie lăsată pe zona afectată peste noapte

4.Dermatologii spun că vitamina C din lămâie ajută tenul să-şi recapete strălucirea şi omoară bacteriile care cauzează acneea. Cum poţi trata acneea cu ajutorul lămâiei? Poţi să o consumi sub formă de limonadă sau poţi să faci o mască: zeama de lămâie se poate amesteca cu miere, iar pasta rezultată se foloseşte pe zonele afectate. Se recomandă aplicarea zilnică a sucului de lămâie sau a pastei din lămâie şi miere
Citeste mai mult

Morcovul și curiozitățile lui. Dacă nu știați , aflați acum…

Morcovi Bio Grecia — GoVeggie1.Morcovul îţi garantează un sistem imunitar puternic, o valoarea normală  a colesterolului şi este util în cura de slăbire, având doar 42 de calorii la suta de grame.

2.Betacarotenul, substanţa care dă morcovului culoarea portocalie este varianta naturală a vitaminei A şi unul din cei mai puternici antioxidanţi. Drept urmare, un consum regulat de morcovi protejează împotriva radicalilor liberi care distrug celulele, provocând cancer

3.In secolul al XVI-lea isi face aparitia si celebrul morcov portocaliu. Acesta a fost inventat de cultivatorii olandezi, in onoarea Casei Roiale Olandeze. Ei au incrucisat speciile de morcovi galbeni cu cei rosii.

4.Morcovii contin 87% apa Citeste mai mult

Pătrunjelul și curiozitățile lui. Dacă nu știați , aflați acum…

Tratamente naturiste cu pătrunjel | Epoch Times România1.Pătrunjelul , cea mai cunoscută verdeață care însoțește preparatele culinare, ajuta la reglarea tensiunii arteriale.

2.Este un antiinflamator destul de eficient şi reuşeşte să ajute în cazul unor intoxicaţii cu alcool, tutun sau după o perioadă îndelungată de alimentaţie doar cu carne. Pătrunjelul aduce şi un aport de minerale organismului, precum potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier şi sodiu.

3.Studiile au relevat faptul că pătrunjelul poate conţine mai multă vitamina C decât lămâia sau portocala.

4.Pătrunjelul  te ajută să lupţi cu bolile reumatice sau cu astmul bronşic. Citeste mai mult

Hreanul și curiozitățile lui. Dacă nu știați , aflați acum…

Cele mai importante beneficii ale consumului de HREAN + Retete! -1.Hreanul este considerat  un antibiotic natural, un antiinflamator, dar şi un afrodisiac la îndemâna oricui. Cu toate acestea, persoanele care suferă de boli cardiace ori ale aparatului digestiv trebuie să stea departe de hrean

2.Foarte aromat, cu miros înţepător şi gust arzător, hreanul este ideal pentru tratarea paraziţilor intestinali, a anemiei, a astmului şi bronşitelor şi a sinuzitelor

3.În Antichitate, hreanul era folosit împotriva durerilor de cap, răcelilor, dar şi în preparate culinare, însă şi în ritualuri de tămăduire

4.De la hrean folosim rădăcina care se poate consuma crudă, rasă, în salate sau diverse preparate, sub formă de tinctură sau oţet din hrean
Citeste mai mult

Varza și curiozitățile ei. Dacă nu știați , aflați acum…

Când îi dăm bebelușului varză? - Totul Despre Mame1.În lume există peste 400 de soiuri de varză care diferă prin formă, dimensiune şi culoare (varză verde, albă, roşie, mov etc.), însă cea mai cunoscută şi consumată este varza de culoare verde deschis.Varza este o legumă bogată în fitonutrienţi şi vitamine (A, C şi K), antioxidanţi naturali care previn apariţia cancerului şi a bolilor de inimă prin neutralizarea radicalilor liberi

2.Sucul de varză este indicat în tratamentul ulceruluipentru că are proprietăţi alcaline şi o substanţă numită glutamină care ajută la reducerea inflamaţiei mucoasei stomacale

3.Varza conţine vitamina C, care întăreşte sistemul imunitar şi ne fereşte de răceli. De asemenea, este o sursă importantă debetacaroten, care protejează vederea de afecţiunile apărute odată cu înaintarea în vârstă, inclusiv cataracta

4.Varza roşie poate reduce riscul bolilor bătrâneţii, cum este boala Alzheimer, datorită antioxidanţilor şi vitaminei K, care ajută la prevenirea depunerilor de colesterol pe vasele de sânge, inclusiv cele din creier Citeste mai mult