Alimentele-minune care alungă stresul şi revigorează organismul. Explicaţia medicilor: „Secretul stă în natură“

Considerat una dintre bolile societăţii moderne, stresul poate fi combătut prin alimentaţie. Specialiştii în nutriţie prezintă câteva dintre alimentele cu care ne putem revigora organismul

Fie că vorbim despre surescitarea cauzată de locul de muncă sau despre problemele din viaţa cotidiană, stresul reprezintă inamicul numărul unu al oamenilor moderni. 

 Medicii susţin faptul că el este responsabil pentru foarte multe dintre afecţiuni. Un organism slăbit din cauza stresului poate suferi de la banale răceli şi până la probleme digestive, dermatologice sau chiar diferite tipuri de cancer. 

 „Stresul este într-adevăr o problemă a vieţii de astăzi. Cu cât suntem mai stresaţi, cu atât organismul suferă modificări, evident, în rău şi putem contacta boli”, explică medicul Mihail Lungu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Ialomiţa. 

 Alimentaţia, cheia împotriva stresului

 Pentru alungarea stresului există numeroase metode. De la terapii de relaxare, masaje speciale şi consiliere psihologică specializată în acest sens, oamenii încearcă orice pentru a scăpa de acest viciu. Totuşi un secret în lupta împotriva stresului îl reprezintă şi alimentaţia. Specialiştii au o listă de câteva preparare pe care le putem consuma pentru a fi complet vindecaţi de stres. 

 „Există suficiente metode şi terapii împotriva stresului, însă şi alimentele ne ajută să scăpăm de el. Secretul stă în natură”, susţine medicul Mihail Lungu. 

 Iar natura ne pune la dispoziţie o paletă largă de fructe şi legume prin care putem învinge stresul. În opinia medicilor, cele mai eficiente fructe pe care le putem consuma în terapiile anti-stres sunt bananele. Datorită combinaţiei de fibre, vitamine şi proteine, bananele au rolul de a alunga tristeţea şi îmbunătăţesc starea de spirit. Acestea pot fi consumate crude sau sub formă de sucuri împreună cu alte fructe precum merele, portocalele sau căpşunile. 

 Somonul este trecut şi el pe lista alimentelor care alungă stresul. Datorită compoziţiei ridicate de acizi Omega 3, somonul ajută la funcţionarea inimii şi a întregului sistem cardiovascular.

 Nucile, alunele, fisticul sau arahidele ajută de asemenea organismul să lupte împotriva stresului. Aceste alimente conţin o serie de grăsimi care au rolul de a revigora organismul şi de induce o stare de bine. 

De asemenea, spanacul, prin compoziţia sa mare de potasiu, calciu, magneziu şi fier, este prescris de medici în terapiile anti-stres, având efecte de tonifiere şi revigorare. 

Sursa: Adevarul.ro

Pesimism-si-OptimismȘi totuși ca să ne  scăpăm de stres , pe lângă alimentație trebuie să ne controlăm gândurile și să nu lăsăm pe alții să ne controleze viața. Să fim așadar regizorul propriului nostru film, singurii în măsură să  hotărâm secvențele pe care  le păstrăm și pe care le excludem din filmul vieții noastre.

Ș-apoi decât să ne  gestionăm grijile, problemele, stresul ar fi mult mai bine dacă, zi de zi, ne-am  gestiona visele și ,mai ales, gândurile bune.

3 comentarii la articolul “Alimentele-minune care alungă stresul şi revigorează organismul. Explicaţia medicilor: „Secretul stă în natură“

  1. Tot natura rămâne cel mai bun consilier psihologic, dacă suntem atenți la ce ne arată și luăm ce-i bun din ce ne dă.
    Zile tihnite îți doresc!

Lasă un comentariu