Afinele și curiozitățile lor. Dacă nu știați , aflați acum…

afine de padure Archives - Masaj24.ro1.Afinele sunt foarte bogate în antioxidanţi denumiţi antocianină, vitamina C, complexul de vitamine B, Vintamine E, A, cupru, seleniu sau fier. Aceste fructe bogate în vitamine oferă o protecţie a organismului faţă de infecţii, însă menţin şi sănătatea şi funcţionarea normală a vaselor de sânge. Afinele mai sunt de mare ajutor şi în inhibarea tumorilor, întrucât conţin acid elagic.

2.Pilotii din perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial aveau in pachetelul lor, ca si hrana si dulceata de afine. Ei sustin faptul ca aceasta le-ar fi imbunatatit vederea nocturna.

3.Afinele sunt fructe supranumite si “ hrana pentru creier ” . Denumirea aceasta provine datorita abilitatilor lor de a  incetini declinul cognitiv deoarece acestea au capacitatea de a proteja creierul prin eliminarea toxinelor acumulate in el.

4.Din afine se produce si miere inchisa la culoare ce se vinde scump deoarece are  proprietati terapeutice.

5.Sucul de afine ar avea proprietăţi în ceea ce priveşte anihilarea unor bacterii care provoacă infecţii urinare. Acest efect este datorită proprietăţilor antiinflamatoare şi antibacteriene pe care le au afinele. Tot pe lista de curiozităţi despre afine mai trebuie spus faptul că, datorită substanţelor antioxidante pe care le conţin, ar reuşi să stopeze formarea hemoroizilor şi a varicelor, îmbunătăţind circulaţia venoasă.

6.Beneficiile afinelor pentru sănătate ar fi fost confirmate şi de cei care au suferit de constipaţie sau diaree. Datorită conţinutului ridicat de fibre pe care îl conţin, afinele ajută tranzitul intestinal şi curăţă colonul de reziduurile acumulate.

7.Se mai spune despre afine că ar ţine departe şi cancerul de colon sau ficat, datorită pterostilbenelor  si acidului aleagic, care în combinaţie cu antocianina şi alţi antioxidanţi.

8.Dintre curiozităţi despre afine mai trebuie spus şi faptul că există cercetări care spun că un consum moderat al acestor fructe vă poate ajuta să nu depuneţi grăsime pe abdomen. Un studiu de specialişti ai Universităţii Michigan arată că un consum regulat de afine vă poate ajuta şi în curele de slăbire, precum şi în scăderea masei ficatului. De asemenea, antioxidanţii şi fibrele din afine ajută organismul să dizolve colesterolul. Prin urmare, afinele sunt benefice în diferite probleme metabolice.

9. Afinul este rudă cu delicatele azalee Parte din numeroasa familie Rhododendron, afinul, la fel ca merişorul, se înrudeşte cu azaleea, planta decorativă de o frumuseţe rară, numită şi “regina grădinelor”

10.Afinele pot fi folosite ca un colorant natural Primii colonişti americani ar fi fost cei care au fiert afinele împreună cu laptele pentru a obţine vopsea cenuşie, potrivit campaniei Produce for Better Health Foundation’s Fruits & Veggies More Matters.

5 comentarii la articolul “Afinele și curiozitățile lor. Dacă nu știați , aflați acum…

  1. Așa este, sunt grozave. Cele sălbatice în special care cresc fără ajutor chimic, precum majoritatea celor de cultură.

Lasă un comentariu