A fi bogat sau a te simți bogat cu adevărat

Dacă vrei să te simți cu adevarat bogat începe să numeri lucrurile pe care banii nu le pot cumpăra și se regăsesc  în viața ta, în jurul tău.  Un mare adevăr la care merită să reflectăm din când ăn când !  Nu degeaba Mihai Eminescu a concluzionat  :  ”Am înțeles că un om poate avea totul neavând nimic și nimic, având totul.” 

Un tânăr era foarte supărat că nu are mai mulţi bani, că nu-şi poate cumpăra tot ce-şi dorea.   Se plimba trist pe stradă, neştiind cum să iasă din  această situaţie.  Dar, cum  mergea  el aşa, s-a lovit deodată de cineva. Mare i-a fost mirarea să vadă că, din neatenţie, a dat peste un om sărman, fără vedere. Încerca bietul om să se ajute cu un baston şi să găsească drumul spre casă.                  

Tânărul nostru l-a ajutat, conducându-l de braţ. Văzând cât sunt alţii de necăjiţi, tânărul nu s-a mai gândit, de atunci, decât la un lucru: cât de bogat este el. Nu avea bani pentru tot ce şi-ar fi dorit, dar avea comoara cea mai mare din lume, pe care banii nu o pot cumpăra: sănătatea cu tot ce izvorăşte din ea – putere de muncă, bucurie şi voie bună.

Acum îşi dădea seama că sunt oameni care au rămas ologi în urma unor accidente. Dar picioarele sale îl puteau duce oriunde. Alţii au rămas orbi. El putea să vadă, însă, clipă de clipă, toate frumuseţile din jurul său. Există şi unii oameni care, din păcate, sunt orbi şi ologi sufleteşte, pentru că sufletul lor s-a golit de bucurie, de speranţă şi dragoste. Aceştia sunt cu adevărat nefericiţi.

Cu cât vei fi mai binevoitor, cu atât sufletul tău va avea mai multă linişte. Cel rău şi zgârcit nu dă niciodată nimic, nici măcar un pahar cu apă sau un sfat, chiar dacă aceste lucruri nu l-ar costa nimic. Un astfel de om mai este cu ceva de folos celorlalţi ?

Dacă ne vom uita în jurul nostru vom vedea că nimic nu trăieşte doar pentru sine. Până şi un copac obişnuit. Chiar dacă nu ne oferă fructe, ne dă cel puţin posibilitatea să ne odihnim un minut la umbra lui.

          Sunt atât de multe  lucrurile pe care banii nu le pot cumpăra și care contribuie din plin la bucuria omului . Iată doar câteva: familia, dragostea, sănătatea, norocul, credința , vremea de afară, un zâmbet adevărat, recunoștința, iertarea, curajul, speranța,etc….

Așadar, să fim mulțumitori , să stăm drepți și să ne numărăm darurile .

Și nu mai sta pe gânduri , pune-te pe numărat chiar acum, asta dacă vrei  să fii  bogat  cu adevărat !

 

7 comentarii la articolul “A fi bogat sau a te simți bogat cu adevărat

 1. Ferice de acel tânăr, că a reușit să vadă cât e de bogat. Mulți nu văd asta niciodată, chiar dacă le sare în ochi și li se explică pe îndelete.
  O zi minunată îți doresc, vecine! 🙂

  • Adevarat , draga prietene ! Tine de noi , oamenii, sa contabilizam mereu lipsurile, si foarte rar plusurile pe care le avem….
   O zi faina si un w/e excelent ! 🙂

 2. Adevarat!
  Se zice ca este mai bine sa duci dorul banilor de cat grija. Este foarte adevarat!
  Dar si cand esti cu adevarat bogat: cand ai sănătate, credință și iubire…Doamne, Doamne ce grija trebuie sa ai ca sa le pazesti! 🙉 Parca inebunesc toti…toti vor sa ti le ia. Trebuie sa le ascunzi bine ca sa nu râvneasca lumea.😊
  Oare cum trebuie sa faci in viata asta ca sa fie bine?🤔

Lasă un comentariu