Scutură-te de probleme! În viața asta, tu trebuie să fii soluția, nu problemele.

Nu renunța niciodată!!! Viața este plină de greutăți pentru fiecare dintre noi. Dar oare fără greutăți am mai  face ceva ca să ne îmbunătățim viața ? Nu degeaba se spune ca viața nu reprezintă doar cantitatea de aer pe care o inspirăm și o expirăm, ci momentele care ne taie respirația.  

Din povestea care urmează,merită să învățăm cum să nu ne lăsăm învinși niciodată :

Într-o bună zi, măgarul unui țăran căzu într-o fântână.  Nefericitul animal  se puse pe zbierat, ore întregi, în timp ce țăranul căuta să vadă ce e de făcut. Până la urmă, țăranul hotărî că măgarul și-așa era bătrân, iar fântâna, oricum secată, tot trebuia să fie acoperită odată și-odată.

El a ajuns la concluzia că nu mai merită osteneala de a-l scoate pe măgar din adâncul fântânii. Așa că țăranul își chemă vecinii, ca să-i dea o mână de ajutor. Fiecare dintre ei apucă câte o lopată și începu să arunce de zor pământ înăuntrul fântânii. Măgarul pricepu de îndată ce i se pregătea și se puse și mai abitir pe zbierat. Dar, spre mirarea tuturor, după câteva lopeți bune de pământ, măgarul se potoli și tăcu. Țăranul privi în adâncul fântânii și rămase uluit de ce văzu. Cu fiecare lopată de pământ, măgarul cel bătrân făcea ceva neașteptat: se scutura de pământ și pășea deasupra lui. În curând, toată lumea fu martoră cu surprindere cum măgarul, ajuns până la gura fântânii,  sări și ieși fremătând…

       Viața va arunca poate și peste tine cu pământ și cu tot felul de greutăți și probleme…insă, secretul pentru a ieși din fântână este să te scuturi de acest pământ(greutăți) și să-l folosești pentru a urca un pas mai sus. De fapt ,fiecare dintre greutățile/problemele  noastre este o ocazie pentru un pas înainte. Vorba aceea „Fiecare șut în fund , un pas înainte”….

        Putem ieși din adâncurile cele mai profunde dacă nu ne dăm bătuți. Folosește pământul(greutățile/problemele) pe care ți-l aruncă peste tine ca să mergi înainte și să fii fericit!

      Folosește pietrele pe care alții le arunca spre tine ca sa-ți construiești o casă solidă, trainică și frumoasă!

3 comentarii la articolul “Scutură-te de probleme! În viața asta, tu trebuie să fii soluția, nu problemele.

  1. Unde sa mai cauti motivatia sa mergi mai departe cand citatele celebre te indeamna sa pogresezi incet?cand colegul de la munk iti spune ca “ timpul trece leafa merge”? Am scris ceva cand am vazut aceeasi postare peste tot facebookul.vi-l recomand.

Lasă un comentariu