Păpădia și curiozitățile ei. Dacă nu știați , aflați acum…

Cum scapi de papadia din gradina odata pentru totdeauna1.Păpădia este o plantă originară din Grecia şi a fost numită Taraxacum Officinale, adică „Remediu oficial pentru boli”. Este acea mică floare galbenă care se transformă în puf magic şi care creşte peste tot în România

2.Păpădia este o sursă importantă de potasiu, sodiu, calciu, fosfor şi fier. Frunzele conţin o cantitate mai mare de vitamina A decât morcovii, de asemenea vitaminele B, C şi D

3.Are puterea de a vindeca atât de multe boli, încât ar putea înlocui cu succes orice medicament modern. Întreaga plantă are efecte curative datorită compuşilor care se întâlnesc atât în petalele, tulpina şi rădăcini

4.Florile, rădăcinile şi frunzele de păpădie sunt folosite în medicina tradiţională, în special pentru un ficat sănătos şi pentru un bun sistem digestiv

5.Ceaiul sau infuzia de păpădie sunt foarte bune pentru cei care suferă de pietre la rinichi, cistită, nefrită, hepatită, anemie, tensiune etc. Se consumă zilnic o cană de ceai făcută din apă şi 2 linguriţe de păpădie (frunze şi rădăcini)

6.Subsţantele active care se găsesc în păpădie stimulează activitatea stomacului, a ficatului şi a bilei, având un efect diuretic care ajută organismul să elimine toxinele. De asemenea, păpădia conţine substanţe care protejează celulele hepatice şi are un efect tonic asupra lui, a splinei şi a bilei

7.Datorită vitaminelor şi mineralelor pe care păpădia le conţine, ea acţionează ca un tonic şi ca un diuretic asupra organismului, are un puternic efect detoxifiant, curăţă sângele, ficatul şi colonul de toxinele acumulate în timp, le reglează activitatea şi le stimulează

8.Păpădia conţine substanţe care protejează celulele hepatice şi are un efect tonic asupra lui, a splinei şi a bilei. Numeroase studii au scos la iveală faptul că păpădia vindecă afecţiuni precum hepatitele, icterul şi dischineziile biliare.

9.Consumul de păpădie previne şi lupta împotriva diabetului şi echilibrează nivelul de zahar din sânge, ajutând astfel şi în curele de slăbire

10.Frunzele de păpădie, floarea, chiar tija poate fi culeasă şi folosită în salate. Cei obişnuiţi cu gustul amărui o consumă crudă, alţii în diverse preparate, în combinaţie cu alte legume

Un comentariu la articolul “Păpădia și curiozitățile ei. Dacă nu știați , aflați acum…

Dă-i un răspuns lui cristescuneamt Anulează răspunsul