Nu anii din viață sunt cei care contează, ci viața din anii tăi.Nu te mulțumi cu puțin!

Nu te mulțumi cu puțin , exploatează-ți calitățile și deprinderile pentru o viață mai buna! 

Fă  tot ce se poate pe vreme bună , nu aștepta să vină greutățile/vremea rea pentru ați îmbunătăți viața. 

Fă lucrurile să se întâmple din timp , nu aștepta să te năpădească greutățile/problemele ! 

        Merită să parcurgem împreună o frumoasă povestioară despre cum omul se mulțumește cu foarte puțin (deși poate mult mai mult) și cu o viață de mizerie , atât pentru el cât și pentru cei din jurul său.

Dascălul înţelept şi-a luat într-o zi  discipolul şi au pornit la plimbare prin pădure. La un moment dat, în depărtare, au zărit o cocioabă sărăcacioasă. Discipolului, i s-a propus o scurtă incursiune în lumea acelor amărâţi, fiind, poate, o bună ocazie de a cunoaşte acei oameni şi de a trage învăţămintele de cuviință din acea experienţă. Ajungând la fața locului, au descoperit o casă cârpită din lemn, în care trăia o familie cu trei copii. Toți erau murdari, neingrijiţi, desculţi şi purtau haine rupte şi jegoase. Intrigat, profesorul s-a apropiat de tată şi l-a întrebat cum supravieţuiesc, fără să cultive nimic, fără să muncească ? Răspunsul veni pe loc şi foarte natural: aveau o vacă, ce le oferea zilnic mai mulţi litri de lapte. Din această cantitate, o parte era pentru consumul propriu, alta o vindea, sau o schimba la piaţă pe alte produse necesare, respectiv din surplus făcea produse lactate pentru casă. Aceasta era modalitatea lor de a trăi. Contrariat şi revoltat, dascălul şi-a luat elevul şi au părăsit acel loc. La jumătatea drumului, a ordonat discipolului său, să se întoarcă înapoi , să ia vaca, să o ducă pe vârful muntelui şi să-i facă… vânt. Discipolul a rămas stupefiat la cele auzite, conștientizând că vaca era singura sursă de supraviețuire a acelor amărâți. Dar, observând privirea încruntată şi tăcerea dascălului său, a trecut la executarea impunerii adresate. Imaginea patrupedei ucise, i-a rămas mulţi ani întipărită în memorie. Mustrările de conştiinţă, l-au făcut pe tânăr să viziteze, după ani buni, acel sălaş, să explice oamenilor cele întâmplate şi să-şi ceară scuzele de rigoare. Zis şi făcut. Dar, apropiindu-se, nu îi venea să creadă ochilor: în locul cocioabei se ridica acum o casă frumos aranjată, cu flori în grădină, cu o maşină în faţa garajului şi cu trei copii frumoşi,  care se jucau în curtea largă şi curată. Tânărul, simţindu-se în continuare vinovat, îşi imagină un scenariu trist: de nevoie, în absenţa unicei surse de supravieţuire, acei sărmani, cu siguranță şi-au vândut pământul unor bogătaşi.

Apropiindu-se de gospodărie, fu întâmpinat de un domn elegant  și plin de ospitalitate. Întrebând ce s-a întâmplat cu familia ce trăia pe vremuri acolo, i s-a răspuns că aceasta continuă să locuiască în acelaşi loc. Surprins şi neîncrezător în spusele domnului, scepticul ucenic a dat fuga în casă, în curte şi a recunsocut familia vizitată în urmă cu mulţi ani.

Curios, a întrebat cum a avut loc această frumoasă schimbare? Stăpânul casei, i-a explicat plin de entuziasm şi mulţumire de sine: vaca a  murit căzând de pe munte şi a fost nevoit să-şi caute alte resurse de supravieţuire. Astfel,  şi-a descoperit şi dezvoltat  deprinderi şi calităţi,  care existau în el, dar trebuiau exploatate. Aceasta a fost cheia succesului lor!

Frumoasă lecție de viață! Concret , a trebuit să-i moară vaca ca să își pună mintea la contribuție și să face ceva cu viața lor,  să-și mute traiul de la „alb negru” la” color”…

          Cu siguranță , în fiecare dintre noi sunt încă nenumărate   calități/deprinderi/puteri nebănuite care exploatate la timp și la maximul posibil ne pot face viața mult mai bună…viața noastră și a celor din jurul nostru. De ce să așteptăm să apară greutățile pentru a face schimbări majore/pozitive în viața noastră! Mai grav este că, din păcate , de multe ori apar  greutățile/problemele în viața noastră  și tot nu facem nimic !

          În definitiv, nu anii din viață sunt cei care contează, ci viața din anii tăi. ( Abraham Lincoln)

ASTĂZI este prima zi a restului vieții tale….de acum totul depinde de tine….

3 comentarii la articolul “Nu anii din viață sunt cei care contează, ci viața din anii tăi.Nu te mulțumi cu puțin!

  1. De aceea, popoarele care trăiesc în zone vitrege, cu puține resurse naturale (cum ar fi japonezii), sunt mai disciplinate, mai harnice și mai prospere. Prea mulți sugem de la ”vaca” noastră și nici măcar nu o hrănim cum ar trebui.

Lasă un comentariu