Mierea și curiozitățile ei. Dacă nu știați , aflați acum…

1.Mierea este un important antioxidant, nu contine grasimi si nu afecteaza nivelul de colesterol din corp. Trebuie sa stii ca, in general, mierea mai inchisa la culoare si cea cu un continut mai mare de apa sunt mai bogate in antioxidanti. De asemenea, mierea este un aliment foarte sanatos, avand un indice glicemic foarte bun, ceea ce inseamna ca zaharul continut de miere este absorbit gradual de corp.

2.Mierea poate inlocui cu succes medicamentele antitusive. Poate trata mult mai bine tusea in unele situatii, comparativ cu medicamentele antitusive recomandate. Asta arata si un studiu realizat la Universitatea din Pennsylvania, fiind cunoscute proprietatile antimicrobiene, anti-inflamatoare si antioxidante ale mierii.

3.Mierea contine 80% de zahar natural (fructoza si glucoza), 18% apa, 2% vitamine si minerale (vitamina B6, amino acizi, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc etc.)
polen si proteine.

4.Consumul recomandat este de 3-5 lingurite de miere pe zi. Multi se intreaba care este consumul maxim de miere pe zi. Totul tine de dieta si de stilul de viata al fiecaruia. De exemplu, o persoana foarte activa, care face sport zilnic ar putea necesita o cantitate mai mare de miere pe zi.

5.Pentru a strange 500g de miere, albinele trebuie sa viziteze aproximativ 2 milioane de flori.

6.Pastrarea mierii se face in vase de inox sau containere etanse, de plastic alimentar, intr-un loc fara umiditate.

7. Mierea este recomandata si femeilor insarcinate, dar nu si nou-nascutilor sau copiilor mai mici de un an. Acest aliment atenueaza arsurile la stomac sau greturile de dimineata, fiind de ajutor femeilor insarcinate.

8.Daca pui un chibrit aprins pe suprafata mierii, iar aceasta arde fara probleme, mierea este veritabila.. Produsele de calitate indoielnica nu ard, apa impiedicand procesul.

9.Atunci când este sigilată într-un recipient etanș, mierea este una dintre puținele alimente cunoscute a avea o perioadă de depozitare eternă. Există chiar rapoarte despre miere comestibilă găsită în mormintele egiptene vechi de câteva mii de ani. Longevitatea mierii poate fi explicată prin mixul său chimic: substanța este natural acidă și are un nivel scăzut de umiditate, făcându-o un mediu vitreg pentru bacterii.

10.Dovezile despre mierea care era prescrisă ca tratament medical datează de-a lungul vechii Mesopotamii. Deoarece substanța nu oferă un mediu bun de dezvoltare bacteriilor, ea a fost adesea folosită ca un bandaj natural pentru a proteja tăieturile și arsurile de infecții. Astăzi, mierea este încă utilizată ca tratament natural pentru mătreață, ulcere gastrice, tuse și chiar alergii sezoniere.

„Mierea: nectar amestecat cu lacrimi de albină”(N. Petrescu-Redi )

3 comentarii la articolul “Mierea și curiozitățile ei. Dacă nu știați , aflați acum…

  1. Ai convins, cred, pe toți cititorii, de efectele benefice ale mierii! M-a impresionat și munca hărnicuțelor care aleargă atâta pentru a ne putea oferi acest adevărat medicament.

Lasă un comentariu