Lucruri mărunte care uneori contează cât o viață de om…

bucurate de fericireDupă evenimentele de la 11 septembrie, o firmă a invitat membrii rămaşi în viaţă ai altor firme care fuseseră afectate de atentate să împartă spaţiul de birouri rămas disponibil. 

 La una din întâlnirile de dimineaţă, şeful serviciului de securitate a spus poveştile acelor oameni rămaşi în viaţă… şi motivele lor au fost toate lucruri „mărunte”:
 Aşa cum probabil aţi mai auzit, directorul firmei a supravieţuit în ziua aceea fiindcă fiul lui începuse grădiniţa.

 Un altul a rămas în viaţă fiindcă ieşise să cumpere gogoşi.
 O femeie a întârziat la serviciu fiindcă nu-i sunase ceasul deşteptător.
 Un altul a pierdut autobuzul.
 Altul nu a găsit un taxi. De aceea este în viaţă astăzi.
 Acum, când sunt blocat în trafic, pierd liftul, mă întorc din drum să răspund la telefon…. adică toate acele lucruri mărunte care mă enervează, mă gândesc că probabil acela este locul în care Dumnezeu vrea ca eu să mă aflu în acel moment.
          Așa că data viitoare când dimineaţa ta pare că începe prost, când copiii se îmbracă prea încet, când nu găseşti cheile maşinii, sau prinzi toate semafoarele pe roşu, nu te simţi supărat sau frustrat! Dumnezeu este la datorie, datoria de a veghea asupra ta. Mai presus de toate să fim încrezători în voia lui Dumnezeu, să credem că el are un plan pentru noi , pentru viata noastră, și că absolut nimic nu este la întâmplare, nimic nu se petrece fără rost. A vedea partea plina a paharului cu siguranță ne  poate însenina viața de zi cu zi.

         În concluzie , decât să  suspinăm  privind în gol la jumătatea goală a paharului vieții  , mai bine ne  programăm ochii și creierul să se bucure de jumătatea plină .

2 comentarii la articolul “Lucruri mărunte care uneori contează cât o viață de om…

Lasă un comentariu