Ghimbirul și curiozitățile lui. Dacă nu știați , aflați acum…

4 motive sa bei bere de ghimbir - Ki-life|Blog1.Europa a aflat despre ghimbir abia în 800 d.H. După aceea, el a devenit cel de-al doilea condiment ca cerere timp de câteva secole. Prima poziție fiind ocupată de piper

2.Practicanții chinezi și ayurvedici s-au bazat pe ghimbir timp de cel puțin 3.000 de ani pentru proprietățile sale antiinflamatorii. Aceștia l-au folosit ca plantă „adjuvantă”, adică o plantă care permite altora să acționeze mai eficient în organism

3.Ghimbirul a fost una dintre primele mirodenii exportate din Orient, drept pentru care a fost folosit de grecii antici și de romani

4.Ghimbirul are o acțiune terapeutică care este responsabilă pentru stimularea producției de salivă

5.În ghimbirul proaspăt, uleiul reprezintă 1-3% din greutatea totală

6.Ghimbirul este menționat în Biblie, Coran și Talmud

7.Ghimbirul poate fi cultivat tot anul. Cu toate acestea, cel mai bun moment pentru a fi plantat este la sfârșitul iernii, sau la începutul primăverii

8.Mai multe studii au arătat că ghimbirul ar ajuta la combatarea helicobacter pylori, care cauzează de cele mai multe ulcerul

9.Printre curiozităţi despre ghimbir poate fi şi faptul că este o sursă importantă de minerale şi vitamine. Conţine vitaminele B1, B2 şi B3, de asemenea, vitamina C, mangan, magneziu, fosfor, calciu sau fier

10.Se mai spune despre ghimbir, tot ca o curiozitate, că ar fi în unele cazuri chiar un bun antibiotic natural. Ghimbirul ar avea efect antibacterian atunci când vine vorba de infecţii respiratorii şi paradontale

3 comentarii la articolul “Ghimbirul și curiozitățile lui. Dacă nu știați , aflați acum…

  1. Încă un condiment despre care nu știam multe, pentru că nu l-am folosit. De aceea e bine să te citesc și să iau aminte la învățături, dragă Cornel!

Dă-i un răspuns lui M. Cooper Anulează răspunsul