Dacă nu știați , aflați acum(25)

1.Urechile nu se opresc niciodata din activitatea lor, indiferent daca persoana doarme sau e treaza. Creierul percepe toate sunetele care se produc in timpul somnului, insa le ignora

2.In timp si sub actiunea gravitatiei, legaturile de elastina si colagen „imbatranesc” si determina ca varful nasului sa „cada” si nasul sa se lungeasca.

3.Nu toate fiintele vii aud cu urechile. Serpii se folosesc de animale, pestii raspund la schimbarile de presiune, iar tantarii se folosesc de antene.

4.In timpul stranutului, particulele iritante (care provoaca stranutul) sunt expulzate cu o viteza de 160 km/h

5. Zona din creier dedicata mirosului este mai mica la oameni decat la animale

6.Prima cauza a pierderii auzului este expunerea la sunete excevi de puternice (85 de decibeli sau mai mari).

7.Nu este nevoie ca ceara din urechi sa fie curatata, acestea imping afara excesul de ceara

8.Simtul mirosului la femei este mai dezvoltat decat cel al barbatilor.

9.De la varsta de 65 de ani, capacitatea de a simti mirosuri incepe sa scada. La varsta de 80 de ani, 50% din capacitatea de a mirosi este pierduta.

10.Oamenii sunt capabili sa perceapa peste 10.000 de tipuri de miros. Detectarea mirosului este facuta de cele aproape 12 milioane de celule olfactive. Odata cu varsta, numarul celulelor olfactive scade progresiv odata cu varsta.

 

5 comentarii la articolul “Dacă nu știați , aflați acum(25)

  1. Noi ne folosim de vechiul nostru prieten, câinele, pentru a detecta mirosuri mai ascunse. Cum ar fi cele de droguri sau chiar de anumite boli.

Lasă un comentariu