Cafele în așteptare…o ceaşcă pentru tine, una pentru un nevoiaș

fa oamenii fericiti

 

       Am găsit pe internet o frumoasă și adevărată poveste despre un anumit mod de a îi ajuta pe oamenii nevoiași. Mi-a plăcut foarte mult această idee , asta pentru că este vorba de cel mai înălțător ajutor – cel  dezinteresat.

      Am intrat cu un prieten într-o cafenea mică din Belgia și am comandat. În timp ce ne îndreptam spre masa noastră, doi oameni au ajuns și s-au apropiat de bar.                                                 

-Cinci cafele, vă rog. Două pentru noi și 3 în așteptare.

Au plătit, și-au luat cele 2 cafele și au plecat. Mi-am întrebat prietenul

-Ce înseamnă cafele în așteptare? Prietenul mi-a răspuns :

-Așteaptă și-o să vezi.

Au mai intrat câțiva oameni. Două fete au cerut câte o cafea pentru fiecare, au plătit și au plecat. Comanda următoare a constat în 7 cafele și a fost făcută de 3 avocați- trei pentru ei și 4 „ în așteptare”. În timp ce încă mă întrebam ce înseamnă „ cafelele în așteptare”, aceștia pleacă. Deodată, un om îmbrăcat cu haine vechi, care semăna cu un cerșetor, ajunge la bar și întreabă binevoitor :                                                                    

– Aveți o cafea în așteptare? și chelnerul îi servește o cafea.

       Așadar,  oamenii plăteau de dinainte o cafea care urma să fie servită unei persoane aflată în imposibilitatea de a-și plăti o băutură caldă!  Povestea a început în oraşul italian Napoli, unde se spune că, dacă într-o dimineaţă ţi se întâmplă un lucru bun, trebuie să dai norocul mai departe. Poți face asta dăruind o cafea unui necunoscut. Această practică minunată a fost răspândită în toată lumea ,iar în câteva locuri este posibil să comanzi nu numai „ cafele în așteptare” dar și un sandwich , o înghețată sau o masă completă în așteptare.

        Este un mod interesant și discret de a face un bine unor oameni necăjiți, fără să încurajezi un comportament antisocial.  Vestea bună este ca și în România conceptul „Cafea în aşteptare” funcționează în unele localuri.

Ș-apoi să nu uităm că „plăcerea oamenilor cu adevărat mari e să facă oamenii fericiţi.”(Blase Pascal)

2 comentarii la articolul “Cafele în așteptare…o ceaşcă pentru tine, una pentru un nevoiaș

Lasă un comentariu