Buchetul pentru mama

Oamenii sunt mai importanţi decât lucrurile. E o evidenţă pentru oricine. Ne purtăm însă de multe ori ca şi cum ar fi invers.

Dedicăm prea mult timp unor lucruri şi prea puţin relaţiilor cu oamenii. Şi de aici ni se trage  cred, starea de nemulţumire şi de nefericire pe care adesea  o avem .

În drum de la serviciu spre casă, un bărbat trecu pe la florărie. Voia să comande un buchet care să fie trimis mamei lui. Ea locuia la vreo 200 de km distanţă. A doua zi împlinea 65 de ani.

Când coborâ din maşină, bărbatul văzu în faţa florăriei o tânără stând pe trotuar plângând. O întrebă de ce e aşa tristă.

Află că fata voia să-i ia mamei sale un trandafir roşu, dar nu avea bani decât jumătate din preţul unui trandafir.

Bărbatul o luă pe tânără cu el în florărie, şi-i achită el trandafirul. După ce plăti şi buchetul pentru mama lui, se oferi s-o ducă pe fată cu maşina acasă.

Pe drum, fata îl rugă să oprească spunându-i că a ajuns la mama ei. Coborî şi intră pe poarta unui cimitir.

Bărbatul se întoarse atunci la florărie, anulă comanda, cumpără un buchet de trandafiri şi conduse cei 200 de kilometri până la mama sa acasă ca să-i ofere florile în persoană.

O  poveste minunată, plină de emoție , de ținut minte, pe care  am auzit-o la postul de radio România Actualități. În cazul meu, cel care mi-am pierdut de curând cea mai dragă ființă din viața mea pot să vă spun (acum) că aș  merge și pe jos până la ea fără să-mi pese de distanță. Aveam doar 30 de km  până acasă la mama mea , o vizitam, ne vedeam mereu și vă asigur că acel drum , care până la ea era un simplu drum , la întoarcere  devenea autostradă pentru mine….asta pentru că după fiecare întâlnire cu draga mea  mamă mă simțeam plin de energie, de bucurie, de optimism, de mulțumire , de încredere și de…câte și mai câte.

Pentru cei care mai aveți mame aici pe pământ , nu doar în gând, iubiți-le, vizitați-le,mulțumiți-le , vegheați-le bătrânețile, faceți-le viața mai frumoasă . Să nu fim zgârciți cu gesturi pe care le avem la dispoziție :un zâmbet, o floare, o  îmbrățișare caldă, un sărut, un telefon, o felicitare , dar nici cu acele cuvinte minunate : „MULTUMESC ” , „TE IUBESC „, „IARTA-MA”.  Dacă facem asta , cu siguranță vom fi  mult mai fericiți și împliniți . 

Ș-apoi fie vorba între noi , copiii de mame, toate mamele care sunt încă cu noi aici pe pământ sunt mame de nota 10, iar cele care sunt deja sus la stele sunt mame de nota 10+(știți de ce).

Iubiți-vă mamele,respectați-le, prețuiți-le mult mai mult ,asta pentru că  vine o zi când veți da orice ca să le mai aveți lângă voi, chiar și pentru o clipă! 

9 comentarii la articolul “Buchetul pentru mama

 1. Se pare că așa e firea noastră: prețuim mai mult oamenii (dar și lucrurile) atunci când le-am pierdut. De aceea e mereu binevenit câte un îndemn de genul celui de mai sus. Să fii iubit și mereu iubitor! 🙂

  • Asa este, in cazul oamenilor, al lucrurilor chiar…
   Atunci cand simtim lipsa ,
   Ne pica fisa, …
   Mult soare pe strada ta , draga Patru ! 🙂

 2. Minunate gânduri, pentru cele mai dragi ființe de pe pământ – mamele noastre, ale fiecăruia dintre noi. Dumnezeu să le țină sănătoase și aproape de inimile noastre. Respect și veșnică pomenire, pentru cele ce s-au dus la Ceruri!

  • Sanatate multa pentru cei apropiati tie, mai ales pentru mama ta. Bucura-te ca-i ai aproape de tine aici pe pamant !

   Multumiri pentru frumoasele cuvinte ! Multa primavara prin sufletul tau ! 🙂

Lasă un comentariu