1.Arahidele – Arachis Hipogaea- sau alunele de pământ sunt o specie de erbacee ale cărui fructe se coc în sol, nefiind prin urmare niște nuci adevărate. De fapt, arahidele se încadrează din punct de vedere botanic în categoria leguminoaselor
2.Arahidele sunt un aliment foarte nutritiv, a cărui concentrație de substanțe nutritive depășește orice aliment de origine animală, inclusiv carnea. În regnul vegetal, numai nuca și migdala se pot compara cu ele în privința bogăției nutritive
3.Niacina, denumită și vitamina B3, pe care o conțin arahidele, ajută la îmbunătățirea activității creierului, îmbunătățind în același timp și memoria
4.Arahidele depășesc în mod evident carnea și ouăle în conținutul de carbohidrați, grăsimi, proteine, vitamina B1, C, E și niacină
5.Cele mai consumate nuci sunt… arahidele. Două treimi din totalul nucilor consumate sunt arahide. Americanii cheltuiesc anual 800 milioane de dolari pe aceste bunătăți
6.Datorită profilului extrem de benefic și de sănătos al acizilor grași conținuți (acizi mononesaturați – 49%, acizi polinesaturați – 32%), arahidele pot contribui la diminuarea nivelului ridicat al colesterolului rău (LDL)
7.Arahidele sunt un aliment care concentrează o bogăție de nutrienți, vitamine, antioxidanți și minerale – tot acestea luate la un loc le recomandă pentru întărirea sistemului cardiovascular, în general, și a inimii, în particular
8.Arahidele sunt o sursă extrem de bună în vitamina B1 (tiamina), dintre nuci doar migdalele stând mai bine la acest capitol
9.Vitamina B1 mai este denumită și vitamina bunei dispoziții sau vitamina moralului, o vitamină care are un rol esențial pentru sănătatea fizică și psihică a omului, având efecte benefice asupra sistemului nervos și a comportamentului psihic
10.Arahidele conțin o cantitate mare de antioxidanți polifenoli. Acidul P-cumaric limitează producția de nitrați cancerigeni și prin urmare, reduc riscul apariției cancerului gastric
Mereu mi-au plăcut arahidele, dar untul de arahide nu l-am gustat niciodată. Cred că tot mai bun e untul din lapte. .)
Merita incercat macar odata…