Uneori avem nevoie de un orb care să ne deschidă ochii

fericirea 2

          Un tânăr fără credinţă spunea mereu că el nu crede în minuni. Dar într-o zi, mergând pe stradă, a întâlnit un om, care, plimbându-se încet, se oprea la tot pasul şi, privind în dreapta şi în stânga, exclama întruna:

– Doamne, ce minune! Ce minunăţii mi-a fost dat să văd!

– Nu te supăra, a întrebat necredinciosul, dar la ce te uiţi şi te minunezi aşa de tare?

– Cum la ce? La floarea aceasta minunată! Şi la copacul de acolo şi, uite, priveşte norii, cât sunt de frumoşi!

– Ce ţi-e omule, a mai spus necredinciosul, n-ai mai văzut flori sau copaci până acum? Ce, până acum nu te-ai mai uitat niciodată pe cer să vezi norii şi păsările zburând?

– Nu! – a răspuns omul. Vezi dumneata, până astăzi am fost orb din naştere, însă, cu o săptămână în urmă, familia m-a adus în acest oraş la un medic celebru care m-a operat şi m-a îngrijit cu multă dragoste. Chiar azi dimineaţă mi-a scos bandajele de la ochi şi, după ce a văzut că nu mai am nimic şi m-am vindecat complet, m-a lăsat să plec.

– De când am ieşit din spital, mă plimb însă pe străzi şi nu mă mai satur să privesc atâtea lucruri frumoase, atâtea minuni. Dumneata poate că, văzând în fiecare zi florile, copacii, oamenii din jurul tău, nici nu mai realizezi cât este de minunată această lume, cât este de uimitoare. Dar eu, eu o văd pentru prima oară şi, crede-mă, niciodată nu mi-am imaginat ceva atât de frumos.

Mulţumesc lui Dumnezeu pentru toate aceste lucruri frumoase pe care le-a creat şi pentru faptul că mi-a ajutat să pot, în sfârşit, să le văd şi eu şi să mă bucur de ele. Dar, dacă tot ne-am întâlnit, spune-mi încotro găsesc o biserică, fiindcă vreau să aprind o lumânare şi să mulţumesc Domnului pentru minunea care a făcut-o cu mine.

Impresionat de cuvintele omului, necredinciosul l-a însoţit pe acesta până la bisericuța apropiată. Au intrat împreună, au aprins câte o lumânare şi au început să se roage încet, în faţa unei icoane. În sufletul său, omul necredincios până atunci, a înţeles că nu lumea era de vină, ci el. Toate erau pline de frumuseţe, toate erau minuni, dar el nu ştia să le vadă. Trecea pe lângă ele, fără să le observe.

Ce minune este mai frumoasă decât o floare ce se deschide, oferindu-şi parfumul?

Poate cineva să-mi arate o minune mai mare decât dragostea şi devotamentul unei mame pentru copilul ei?

Este cineva atât de crud, încât să nu simtă dragostea minunea minunilor? 

Adevăratele miracole nu trebuie să le vezi, ci să le simţi. Şi în orice creştin se întâmplă un miracol atunci când, apropiindu-se de ceilalţi prin dragoste, simte cum se apropie de Dumnezeu.

Această  frumoasă istorioară-adevărată lecție de viață- am aflat-o , unde altundeva decât, pe internet. Uneori avem nevoie de un orb care să ne deschidă ochii, nu-i așa ?

Fericirea își are izvorul  din lucrurile simple, care în majoritatea lor ne sunt prin preajmă și la îndemână. Trebuie doar să le „băgăm” în seamă zi de zi , ceas de ceas, totul pentru a nu călători, în singura noastră viață de pe pământ, pe un drum paralel cu bucuriile vieții.

Să nu uităm să fim simpli ! 

14 comentarii la articolul “Uneori avem nevoie de un orb care să ne deschidă ochii

 1. Dacă ne bucurăm de fiecare zi în parte, ca și cum n-am fi siguri că vom mai apuca alta, cam așa ar trebui să reacționăm fiecare dintre noi. Doar că prea suntem obișnuiți să fim înconjurați mereu de minuni, și de aceea le neglijăm. Îți doresc să te bucuri de multe zile minunate, bunule vecin! 🙂

  • Asa ar trebui sa tratam fiecare zi in parte -ca si cum ar fi ultima…sau fiecare zi ca si cand ar fi prima zi a restului vietii noastre.
   O zi excelenta sa ai , draga prietene de peste deal ! 🙂

 2. Faci o treabă atât de minunată aducând povestiri motivaționale pentru cititorii tăi! Admir perseverența cu care ții la zi blogul tău. Ține-o tot așa!

  • Multumesc pentru intrare si pentru vorbele frumoase, adevarata hrana pentru suflet ! O zi excelenta si bucura-te de frumosul de prin preajma! 🙂

 3. Salut prietene ! 🙂
  Plină de învățăminte povestioara de mai sus ! 🙂
  Sunt mulți NECREDINCIOȘI în ” România lucrului bine făcut ” 🙁 🙁 🙁
  iar UNUL din ei care ÎNCALCĂ zilnic CONSTITUȚIA ȚĂRII 🙁 🙁 🙁
  devenind din MEDIATOR un ordinar INSTIGATOR
  http://aliosapopovici.wordpress.com/2017/02/01/
  a spus în urmă cu ceva timp :
  – ” A trebuit să MOARĂ OAMENI ca guvernul să DEMISIONEZE …………..”
  Aseară în runda a doua a CM de Fotbal 2018,
  RUȘII au JUCAT SIMPLU , cu MINTEA dar și cu INIMA și au ÎNVINS Egiptul cu 3-1 🙂 🙂 🙂
  https://youtu.be/qgkwhYie7nM
  făcând FERICIȚI zeci de MILIOANE de oameni !!! 🙂 🙂 🙂
  Zi faină , prietene ! 🙂
  Alioșa ! 🙂

  • Multumesc mult pentru intrare si comentariu…legat de fotbalul mondial , chiar mi-au placut rusii , pana acum pot spune ca cel mai mult, joaca un fotbal fain, ofensiv si cu goluri…si asta dupa ce cei de-acasa i-au facut cei mai slabi din istoria rusilor…o zi excelenta sa ai , draga Aliosa! 🙂

 4. Cunosc cazul unui singur orb din nastere care-a fost vindecat , INSTANTANEU si fara efecte secundare insa , ala a avut drept medic pe cineva care , special pentru el venise ! Concluzia : nu trebuie sa cautam prea mult pentru a afla medicul caci EL , este langa noi special pentru noi , special pentru fiecare dintre noi ! Respect M. Cooper .

Lasă un comentariu