Te uiți în stânga , te uiți în dreapta, dar în sus ?

Imagini pentru cerul noapteaUneori  , și bunicii au de învățat lucruri bune de la nepoți. Nu se întâmplă  des, dar de’ se-ntâmplă merită să luăm seama.  

Bunicul unei fetiţe avea un obicei prost : seara se ducea pe câmp şi fura tot ceea ce găsea, punea în căruţă şi venea acasă.
O dată a luat-o şi pe nepoata sa pentru a ţine calul. Pe câmp, bunicul luă ce găsi, apoi veni către căruţă uitându-se în dreapta şi în stânga să nu îl vadă cineva, dar nepoata sa, din căruţă, îl întrebă:
– În sus te-ai uitat ? Atunci bunicul s-a gândit îndelung la cuvintele nepoatei sale şi, de atunci, nu a mai furat niciodată.

     Uităm să privim în sus de nenumărate ori în viața noastră, făcând orbește fel de fel de răutăți. Căutăm să nu fim descoperiți de oameni – în fața cărora ne rușinăm – dar de Dumnezeu, Cel ce vede toate, nicidecum. Câte măsuri de precauție ne luăm pentru a nu ne rușina pe lumea aceasta de tot ceea ce facem și cum omitem să privim în sus; și să ne întrebăm de fiecare dată: „Doamne, Ție îți place ceea ce fac eu acum, binecuvântezi Tu faptele mele?”

        Nu degeaba se spune în Pildele creștine că frica lui Dumnezeu este temelia tuturor faptelor bune , iar cu frica lui Dumnezeu se abate tot omul de la rău . 

 

6 comentarii la articolul “Te uiți în stânga , te uiți în dreapta, dar în sus ?

  1. Fix aceasta pilda am ascultat-o in urma cu cateva decenii spusa de Parintele Profesor Constantin Galeriu si , daca ala o stia ” din vechime” – dupa cum a spus atunci Parintele galeriu – inseamna ca-i si mai veche de cateva decenii . Ma bucur sa vad c-a dainuit peste ani ! Respect M.Cooper si nu uita : chiar si cand tranversezi o strada aste necesar s a te mai uiti si-n sus , pentru a evita un accident de… avion 😉 .

  2. Un sfat bun pentru oricine și în orice împrejurare. De aceea e o pildă atât de apreciată, cât o fi ea de veche.
    Salutări călduroase, bune de topit și zăpada!

  3. O, da, avem multe de învățat de la copii, ei sunt atât de sinceri și de direcți. Gândurile lor sunt directe și nu atât de întortochiate ca ale celor maturi.
    Zile frumoase și numai bine! 🙂

Lasă un comentariu