Doamne, pot să-ti pun o întrebare?

optimistulA fi optimist înseamnă să dobândim încrederea în noi înșine, responsabilitatea personală și munca asiduă pentru a ne schimba tiparele de gândire și acțiunile de zi cu zi .

A fi optimist nu înseamnă să negăm realitatea, ci doar să îi ținem piept în mod pozitiv, pentru a izbândi în fața nenumăratelor provocări ale vieții .

 Merită să reflectăm citind împreună o frumoasă conversație imaginară între  EU și DUMNEZEU:

 Eu: Doamne, pot să-ți pun o întrebare?                                         

Dumnezeu: Sigur!  

Eu: Promite-mi că nu te vei supăra….

Dumnezeu: Promit!

Eu: De ce ai îngăduit ca astăzi să mi se întâmple atâtea lucruri?

 Dumnezeu: Ce vrei să spui?

Eu: Ei bine, astăzi m-am trezit cam târziu…

Dumnezeu: Așa…

Eu: Tocmai astăzi, mi-a luat o veșnicie să pornesc mașina!

Dumnezeu: Bun…

Eu: La prânz, am comandat un sandwich, însă mi-au făcut sandwich-ul greșit și a trebuit să aștept ceva timp până am primit ce am dorit.

Dumnezeu: Hmmm…

Eu: În drum spre casă, telefonul meu a murit chiar atunci când am răspuns apelului pe care-l primisem!

Dumnezeu: În regulă…

Eu: Și una peste alta, când am ajuns acasă nu doream decât să-mi relaxez picioarele în noul meu aparat de masaj și relaxare. Dar nu funcționa! Nimic nu a mers bine azi! De ce ai făcut asta?

Dumnezeu: Păi… ia să vedem! În această dimineață, Îngerul morții a fost la căpătâiul tău și a trebuit să trimit unul dintre îngerii mei să se bată cu el pentru viața ta. Te-am lăsat să dormi până atunci!

 Eu (umilit): Oh!

Dumnezeu: Nu am îngăduit ca mașina ta să pornească repede, deoarece pe drumul pe care trebuia să circuli era un șofer beat care te-ar fi lovit și accidentat foarte rău dacă ai fi fost atunci pe drum!

Eu: (rușinat) : vai de mine!

Dumnezeu: Prima persoană care ți-a făcut astăzi greșit sandwich-ul avea o boală gravă și nu am vrut să iei boala, deoarece știam că nu-ți poți permite să-ți pierzi locul de muncă.

 Eu (jenat): Ok

Dumnezeu: Telefonul tău a murit, deoarece persoana care te-a sunat avea de gând să dea o mărturie falsă despre ceea ce ai vorbit cu ea la telefon, astfel încât nu am îngăduit nici măcar să vorbești cu ea, în așa fel încât să fii acoperit.

 Eu (încet): Înțeleg, Doamne…

Dumnezeu: Oh, cât despre acel aparat de masat picioarele… acesta avea un scurtcircuit care ar fi produs o avarie în seara asta, în casa ta. Nu cred că ți-ai fi dorit să stai în întuneric.

Eu: Of! Îmi pare rău, Doamne!

Dumnezeu: Să nu-ți pară rău, învață doar să ai încredere în mine …. în toate lucrurile care ți se întâmplă, fie ele bune sau rele!

 Eu: Mă voi încrede în Tine, Doamne!

Dumnezeu: Și nu te îndoi niciodată, deoarece planul Meu pentru ziua ta este întotdeauna mai bun decât planul tău!

Eu: Nu mă voi îndoi, Doamne! Și lasă-mă doar să-ți spun, Doamne, că Îți mulțumesc pentru tot ceea ce ai îngăduit să mi se întâmple astăzi.

 Dumnezeu: Cu drag, copile. A fost o zi în care, ca de obicei, am fost Părintele tău, iar Eu ador să am grijă de copilașii mei !

             În mod sigur morala acestei conversații poate avea înțelesuri diferite. Din prima aș spune că această conversație ne învață să vedem partea plină a paharului orice ar fi,  mai presus de toate să fim încrezători în voia lui Dumnezeu, să credem ca el are un plan pentru noi , pentru viata noastră, și că absolut nimic nu este la întâmplare, nimic nu se petrece fără rost. A vedea  partea plina a paharului cu siguranță ne  poate însenina viața de zi cu zi.

           Nu degeaba se spune că optimistul vede mereu partea plină a paharului, pesimistul vede mereu partea goală a paharului iar … realistul ştie că dacă va sta mult lângă acest pahar va fi nevoit la un moment dat să-l clătească.

 

4 comentarii la articolul “Doamne, pot să-ti pun o întrebare?

  1. Ce frumos! Intr-adevar caile lui Dumnezeu sunt necunoscute pentru noi iar optimismul este unul dintre darurile vietii!

Lasă un comentariu