Cele mai des întâlnite regrete ale oamenilor înainte de moarte

nu fi spectator d.puric

Fiecare persoana are povestea ei de viata. Ajunsi pe patul de moarte, fiecare incearca sa faca pace cu trecutul, sa se impace cu ce a fost. Iata care sunt cele mai des intalnite regrete ale oamenilor pe patul de moarte, culese de medicii si asistentele unor hospice din Statele Unite.

1.As fi vrut sa fiu mai dragastos cu persoanele importante din viata mea

Multe persoane si-au exprimat, inainte de a muri, regretul ca nu au fost mai intelegatoare, mai iubitoare si mai prezente in viata celor dragi. Si-ar fi dorit sa fi avut curajul sa spuna mai des “Te iubesc”.

De ce sa astepti finalul vietii pentru a fi constient de importanta celorlalti. Fa-ti timp si scrie o scrisoare, da un telefon, si arata-ti aprecierea fata de ceilalti. Bucura-te de ei cat esti in viata.

 2.As fi vrut sa fiu un sot(ie), parinte, copil mai bun(a)

Inainte de a muri, oamenii isi exprima regretul ca si-au luat familiile drept un bun garantat, fara sa aduca iubire, companie sau atentie. Cand ajung pe patul de moarte si ii vad pe cei dragi ca-i tin de mana si ii sprijina, si-ar fi dorit sa fi facut mai mult pentru ei pe timpul vietii.

Chiar daca nu iti consideri familia perfecta, cu siguranta va fi alaturi de tine la greu. Exprima-ti zilnic recunostinta pentru ei.

3.As fi vrut sa nu fi muncit atat de mult

Multi dintre cei care ajung pe patul de moarte isi exprima regretul ca au petrecut prea mult timp muncind si prea putin bucurandu-se de viata, de familie, de copii. Chiar daca au adus bani in casa, cand ajung la final se invinovatesc ca nu mai au timp sa recupereze ce au pierdut.

Cand iti alegi slujba, poti opta pentru o companie care apreciaza echilibrul sanatos intre munca si familie.

4.As fi vrut sa ma fi bucurat mai mult de viata

Un alt regret des intalnit la cei care sunt aproape de moarte este faptul ca nu si-au dat seama ca pot alege sa traiasca in bucurie si fericire.

Fa zilnic ceva care sa-ti bucure sufletul. Nu astepta sa fie prea tarziu pentru asta.

5.As fi vrut sa imi fi trait visul

Nu e om care sa nu fi avut un vis pe care, din dfierite motive, sa nu-l fi dus la capat. Iar cand ajung pe patul de moarte, multi regreta ca n-au avut curajul, ca nu si-au facut timpul sau ca nu au fost suficient de motivati sa-l duca la indeplinire.

Esti singurul care stie ce e mai bine pentru tine. Da-ti voie sa fii deschis tuturor posibilitatilor. Daca ai un vis, fa tot ce-ti sta in putinta sa-l indeplinesti.

6.As fi vrut sa am mai multa grija de mine

Multi dintre cei ajunsi aproape de finalul vietii isi doresc sa fi mancat mai sanatos, sa fi dormit mai mult, sa fi acordat mai multa atentie starii lor de bine. Poate ca, daca ar fi facut aceste lucruri, n-ar mai fi ajuns intr-un hospice, isi spun ei.

Fa-ti timp si plimba-te in natura, odihneste-te, mananca sanatos, mediteaza zilnic.

 7.As fi vrut sa am o meserie care sa ma implineasca

Multi dintre cei ajunsi aproape de finalul vietii considera ca au ramas blocati intr-o meserie care doar le platea facturile. Si-ar fi dorit in schimb o meserie care sa rezoneze cu pasiunile lor, care sa le aduca nu numai bani, ci si incantare si implinire sufleteasca.

Afla ce-ti place cu adevarat, ce te pasioneaza si alege o meserie care sa urmeze aceste pasiuni.

Sursa: Mindbodygreen.com

        Oricât de bizar ni s-ar părea, niciunul dintre aceste regrete nu se raporta  la averi fabuloase, la un statut social sau la oareceva funcții înalte. Doamne cât adevăr în vorbele lui Dalai Lama :

„Ce mă surprinde cel mai mult la umanitate? Omul. Îşi sacrifică sănătatea pentru a face bani. Apoi îşi sacrifică banii pentru a-şi recupera sănătatea. Apoi este atât de nerăbdător cu gândul la viitor încât nu se bucură de prezent. Rezultatul e că nu trăieşte în prezent, dar nici în viitor. Trăieşte de parcă n-ar muri niciodată şi apoi moare fără să fi trăit.”

Lasă un comentariu