Top 10 citate celebre…de la Lucian Blaga citire

blaga

        Lucian Blaga a fost un filozof, poet, dramaturg, traducător, jurnalist, profesor universitar, academician și diplomat român. S-a născut în 1895 la Lancrăm, lângă Sebeș. Localitatea natală se afla atunci în comitatul Sibiu.

        Iată câteva din cele mai frumoase citate pe care ni le-a lăsat ,spre liniștea sufletului și neliniștea minții : 

1.Unii sunt naivi tocmai prin faptul că iau toate lucrurile în serios.

2.De unde-și are raiul lumina? Știu: îl luminează iadul cu flăcările lui!

Citeste mai mult

La ce se-nghesuie lumea mai mult,la bine sau la rău ?

Imagini pentru desene cu  preotul GaleriuPe vremea când slujea la o biserică din Ploiești, Părintele Constantin Galeriu și-a anunțat puținii credincioși din biserică că diavolul a promis că se va arăta celor care vor veni la biserică în cutare dată, la o anumită oră. Atât de convingător a fost părintele, pe care toți îl știau ca fiind foarte serios, încât, la momentul anunțat, s-a adunat puhoi de lume, că nu mai încăpeau oamenii nici în biserică, nici în curte… Se apropia și ora la care trebuia să-și facă „necuratul” apariția, lumea – cu sufletul la gură! Abia de respirau. Trec cinci minute peste ora anunțată, trec zece minute, trece un sfert de oră. Dracul, nimic. La un moment dat iese afară Părintele Galeriu și le vorbește:

– Fraților, așa cum v-am anunțat, astăzi trebuia să se arate dracul, să-l poată vedea toată lumea. Așa a promis. Dar se vede treaba că nu degeaba este numit de Mântuitorul ca fiind „mincinos și tatăl minciunii”. Mincinos a fost, mincinos a rămas dracul; nu ni s-a arătat cum a promis… Dar eu stau și mă rușinez uitându-mă la voi; la fiecare Sfântă Liturghie sunteți chemați să-L vedeți pe Dumnezeu și nu veniți, decât câțiva dintre frățiile voastre. Dar când ați aflat că vine dracul, ați dat năvală. Ce mai poți să spui într-o astfel de situație?! Citeste mai mult

Top 10 citate celebre…de la Platon citire

descurajare

          Platon a fost un filozof al Greciei antice și fondatorul Academiei din Atena. Este considerat figura pivotantă pentru dezvoltarea filosofiei, în special a tradiției Occidentale.S-a născut la Atena într-o familie aristocratică, Platon (c. 427–347 î.e.n.) a avut parte de o educaţie aleasă, aşa cum i se cuvenea oricărui tânăr grec înstărit. A fost profund influenţat de ilustrul filozof Socrate şi de discipolii gânditorului şi matematicianului Pitagora.

       Iată câteva din cele mai frumoase citate pe care ni le-a lăsat ,spre liniștea sufletului și neliniștea minții : 

1.Căutând binele altora, îl găsim pe al nostru

2.Cuvintele false nu sunt doar rele, ele infectează sufletul cu răutate

3.Nu descuraja niciodată pe cineva care progresează, indiferent cât de încet o face

Citeste mai mult

Se înfiinţează Ministerul Fericirii: „Nu vrem mai multe ministere, ci mai mulţi miniştri capabili să gestioneze schimbarea”

ATENTIE ! Nu se întâmplă în România !

Se înfiinţează Ministerul Fericirii: „Nu vrem mai multe ministere, ci mai mulţi miniştri capabili să gestioneze schimbarea”Şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, premierul Emiratelor Arabe Unite şi monarhul Dubaiului, a anunţat înfiinţarea unui Minister al Fericirii, ca parte a unei strategii majore de restructurare guvernamentală.Liderul arab a declarat că urmăreşte implementarea unor politici care să genereze „bunăstare socială şi satisfacţie”, urmând ca în viitor să existe şi un Minister al Toleranţei care va promova virtutea „ca valoare fundamentală a societăţii din Emiratele Arabe Unite”, după cum a scris şeicul pe Twitter. Citeste mai mult

Top 10 citate celebre…de la Liviu Rebreanu citire

astazi

         Liviu Rebreanu s-a născut la 27 noiembrie 1885 în satul Târlișua (din fostul comitat Solnoc Dăbâca – azi județul Bistrița-Năsăud). A fost un prozator și dramaturg român, membru titular al Academiei Române.

        Iată câteva din cele mai frumoase citate pe care ni le-a lăsat ,spre liniștea sufletului și neliniștea minții : 

 

1.Eu să-mi vad de cele prezente, căci cele viitoare vor veni la timpul lor

2.În viață trebuie să contăm pe realități, nu pe dorințe

Citeste mai mult