Top 10 citate celebre…de la Confucius citire

Imagini pentru citate confucius

 

         Confucius ,sau Kong Fu Zi, (550 î.Hr.- 478 î.Hr.) a fost un filozof chinez, născut în regiunea Lu, filozof care a influențat decisiv gândirea asiatică. Un prim principiu etic enunțat de Confucius este Su (reciprocitatea). Spiritul acestui principiu se regăsește în toate ideile sale și este piatra unghiulara a vieții sociale.

         Iată câteva din cele mai frumoase citate pe care ni le-a lăsat ,spre liniștea sufletului și neliniștea minții : 

1.Viața este simplă, dar noi insistăm să o complicăm

Citeste mai mult

Luna mai – raiul a coborât pe pământ

        primavara 2 Luna mai, denumită popular și “Florar” este o lună a ierburilor, o lună plină de prospețime și culoare. Se manifestă printr-o explozie de vegetație, copacii prind culoare și viață datorită frunzelor și florilor, iar muncile agricole se intensifică.

Se consideră că în luna lui “Florar”, Raiul coboară pe pământ și înverzește totul.

În această lună muncile câmpului și ale grădinilor devin priorități, astfel țăranii părăsesc casele și gospodăriile pentru a fi în toiul lucrărilor agrare. Citeste mai mult

Top 10 citate celebre…de la Sfântul Francisc de Assisi citire

      Imagini pentru citate sf francisc de assisi

       Sfântul Francisc, întemeietorul a trei Ordine religioase mendicante (cerşetoare), s-a născu t la Assisi, un mic orăşel din Provincia italiană Umbria, având ca părinţi pe Pietro Bernardone, comerciant de stofe, şi pe Giovanna Pica. Deşi la botez, în absenţa tatălui său, care se afla în Franţa, a primit numele de Ioan, la întoarcerea acestuia a primit numele de Francisc, nume existent deja, însă puţin folosit în Italia.
În ceea ce priveşte anul naşterii Sf. Francisc există diferite ipoteze: unii specialişti acceptă posibilitatea naşterii sale la sfârşitul anului 1181, în timp ce alţii cred că ar fi avut loc la începutul anului 1182.

       Sfântul Francisc ajunge la un punct definitiv de „rupere de lume”. În piaţa catedralei din oraş, înaintea episcopului, Francisc renunţă la toate bunurile sale, chiar şi la hainele în care era îmbrăcat, şi le înapoiază tatălui său.

       Iată câteva din cele mai frumoase citate pe care ni le-a lăsat ,spre liniștea sufletului și neliniștea minții : 

1.Fericit este omul care îşi acceptă seamănul cu defectele lui, aşa cum şi-ar dori ca seamănul să-l accepte pe el

Citeste mai mult

Scrisoarea de la mama mi-a schimbat viața

Când am împlinit 18 ani, mama mi-a dat o scrisoare și mi-a spus să o citesc atunci când am să simt că trebuie să fac asta. Am pus scrisoarea într-un loc sigur și m-am bucurat de petrecerea pe care mama mi-a organizat-o la aniversarea celor 18 ani ai mei.

După vreo câțiva ani, terminasem facultatea, dar eram deja disperată pentru că nu-mi găseam nici un loc de muncă pe măsura pregătirii mele, iar iubitul meu pe care îl credeam jumătatea mea dădea din ce în ce mai tare înapoi în relația noastră. Ai mei erau la vreo câteva sute de kilometri de mine, iar eu nu voiam să-i tulbur cu problemele mele la telefon, mai ales că le aveau și ei pe ale lor așa că am ales să le spun că mă descurc. Dar eram foarte debusolată, tristă, nu știam încotro să o apuc.  Citeste mai mult