Hreanul și curiozitățile lui. Dacă nu știați , aflați acum…

Cele mai importante beneficii ale consumului de HREAN + Retete! -1.Hreanul este considerat  un antibiotic natural, un antiinflamator, dar şi un afrodisiac la îndemâna oricui. Cu toate acestea, persoanele care suferă de boli cardiace ori ale aparatului digestiv trebuie să stea departe de hrean

2.Foarte aromat, cu miros înţepător şi gust arzător, hreanul este ideal pentru tratarea paraziţilor intestinali, a anemiei, a astmului şi bronşitelor şi a sinuzitelor

3.În Antichitate, hreanul era folosit împotriva durerilor de cap, răcelilor, dar şi în preparate culinare, însă şi în ritualuri de tămăduire

4.De la hrean folosim rădăcina care se poate consuma crudă, rasă, în salate sau diverse preparate, sub formă de tinctură sau oţet din hrean
Citeste mai mult

Dacă nu știați , aflați acum(25)

1.Urechile nu se opresc niciodata din activitatea lor, indiferent daca persoana doarme sau e treaza. Creierul percepe toate sunetele care se produc in timpul somnului, insa le ignora

2.In timp si sub actiunea gravitatiei, legaturile de elastina si colagen „imbatranesc” si determina ca varful nasului sa „cada” si nasul sa se lungeasca.

3.Nu toate fiintele vii aud cu urechile. Serpii se folosesc de animale, pestii raspund la schimbarile de presiune, iar tantarii se folosesc de antene.

4.In timpul stranutului, particulele iritante (care provoaca stranutul) sunt expulzate cu o viteza de 160 km/h Citeste mai mult

Varza și curiozitățile ei. Dacă nu știați , aflați acum…

Când îi dăm bebelușului varză? - Totul Despre Mame1.În lume există peste 400 de soiuri de varză care diferă prin formă, dimensiune şi culoare (varză verde, albă, roşie, mov etc.), însă cea mai cunoscută şi consumată este varza de culoare verde deschis.Varza este o legumă bogată în fitonutrienţi şi vitamine (A, C şi K), antioxidanţi naturali care previn apariţia cancerului şi a bolilor de inimă prin neutralizarea radicalilor liberi

2.Sucul de varză este indicat în tratamentul ulceruluipentru că are proprietăţi alcaline şi o substanţă numită glutamină care ajută la reducerea inflamaţiei mucoasei stomacale

3.Varza conţine vitamina C, care întăreşte sistemul imunitar şi ne fereşte de răceli. De asemenea, este o sursă importantă debetacaroten, care protejează vederea de afecţiunile apărute odată cu înaintarea în vârstă, inclusiv cataracta

4.Varza roşie poate reduce riscul bolilor bătrâneţii, cum este boala Alzheimer, datorită antioxidanţilor şi vitaminei K, care ajută la prevenirea depunerilor de colesterol pe vasele de sânge, inclusiv cele din creier Citeste mai mult

Usturoiul și curiozitățile lui. Dacă nu știați , aflați acum…

Efectul usturoiului pe stomacul gol. În ce boli este eficient cel mai puternic antibiotic din lume1.Usturoiul -alimentul-minune, micşorează colesterolul, previne cancerul şi omoară virusuri, bacterii şi ciuperci. În trecut se folosea pentru dezinfectarea rănilor

2.Usturoiul este recomandat în cazul răcelilor, dar şi a bolilor remuatice, afecţiuni digestive, pneumopatii, gripă, bronşită cronică, astm, tuse, febră, diabet sau tulburări ale ritmului cardiac. Un grup de cercetători de la Universitatea din Florida a descoperit că usturoiul verde poate creşte numărul de limfocite T din sânge, care joacă un rol foarte important în creşterea imunităţii

3.Mirosul puternic al usturoiului este dat de o reacţie chimică ce are loc atunci când celulele sale sunt strivite. Dacă usturoiul este gătit la temperaturi înalte, această reacţie nu mai are loc, motiv pentru care usturoiul din mâncare nu mai are gust înţepător, ci dulceag Citeste mai mult

Ceapa și curiozitățile ei. Dacă nu știați , aflați acum…

Ceapa rosie / kg | 2.99 Lei/kilogram | cora.ro1.Ceapa conține compuși chimici, cum ar fi fenoli și flavonoizi despre despre care cercetările au descoperit că au potențiale proprietăți antiinflamatoare, anticolesterol, anticancer și antioxidante

2.Atleții din Grecia Antică mâncau cantități enorme de ceapă, deoarece credeau că le ușurează echilibrul alimentar

3.În Evul Mediu, doctorii prescriau ceapă pentru mai multe afecțiuni fizice, de la mușcături de șarpe și probleme intestinale până la disfuncție erectilă și pierderea părului. Ceapa conține vitamina C, vitamina B6, acid folic și multe alte nutrimente în cantități mici și are un conținut scăzut de grăsimi și sodiu

4.În trecut, ceapa a fost folosită ca repulsiv pentru molii și pentru a preveni mușcăturile insectelor. A fost folosită pentru a lustrui sticla și a preveni ruginirea fierului Citeste mai mult