ACASĂ – cel mai frumos loc din lume

iernut

„Poți să ai lumea la picioare, bani cu furca să-i întorci
 Dar când te trage pământul, tot acasă te întorci”…un mare adevăr spus de  un frumos cântec popular de pe la noi. De ce oare ? Un răspuns bun ar putea fi acela că acasă este locul unde te simţi cel mai puţin singur. Nicăieri nu este mai bine ca la tine acasă ,aici în țara ta, pe pământul părințiilor  și a strămoșilor tăi. Pe plaiurile natale tot timpul te vei simți ACASA!

Trăia demult, tare demult, un om înțelept. El a aflat că în ținutul în care locuia , sălășluia un vultur înțelept.

       Vulturul era uriaș, bătrân de când lumea, înțelept, căci văzuse câte toate se întâmplaseră în lume.

       Și, căutând și mai multă înțelepciune, înțeleptul nostru l-a căutat pe Vultur și l-a găsit. Apoi l-a întrebat:

– Vulture, înțelept ești, căci ești de când lumea și multe le-ai văzut ridicându-se și prăbușindu-se, pe mulți i-ai văzut născuți și apoi murind i-ai pierdut. Caut înțelepciune! 

Și Vulturul a răspuns:

– Adevărat este ce spui, dar ce cauți de fapt?

  Înțeleptul i-a spus:

– Vulture, vreau să văd cel mai frumos loc din lume și

vreau să-mi trăiesc ultimii ani ai bătrâneții acolo.

  Atunci Vulturul i-a răspuns:

– Bine. Am să-ți îndeplinesc dorința. Am să te duc să vezi cel mai frumos loc din lume.

  Și zicând acestea, Vulturul l-a luat în gheare și a început să zboare. Și a văzut înțeleptul din zbor cum trecea de țara lui. Și a văzut Roma, unde stătea Coloseumul și palatul Caesarului, și a văzut Constantinopole cu toate minunațiile lui din aur, și a văzut Babilonul cu toate minunățiile lui, și a văzut Nilul și vărsarea lui în deltă cu milioane de păsări și viețuitoare, și multe minunății a văzut zburând, de începuse să se întrebe înțeleptul:

– OARE CUM POATE CINEVA SĂ SE HOTĂRASCA UNDE ESTE CEL MAI FRUMOS LOC DIN LUME?

  Și zburând Vulturul, au ajuns în deșert. Și În deșert erau niște stânci negre și acolo vulturul s-a așezat.  

  Când văzu aceasta înțeleptul s-a uitat în jur și nu a văzut nici apa, nici copaci și nici viețuitoare cât cuprindea cu ochii. Și s-a întristat zicând:

– De ce m-ai adus aici, Vulture, oare nu mi-ai promis cel mai frumos loc din lume?

  Dar Vulturul i-a zis:

– Cum ți-am promis, așa am făcut. Cu adevarat aici este cel mai frumos loc din lume. AICI M-AM NĂSCUT EU!

Așadar , prieteni dragi , să nu uităm că liniștea sufletească începe de acasă și că nicăieri în lume nu este mai bine ca la tine acasă  .

12 comentarii la articolul “ACASĂ – cel mai frumos loc din lume

  1. Foarte frumos !!!
    … hmmm … ACASA … este locul unde se afla cei dragi SUFLETULUI si INIMII, este locul unde atunci cand vine momentul despartirii , iti lasi <3 … 😉

  2. Sa-nteleg ca esti adeptul proverbului conform caruia : NU POTI LUA TZARANA PATRIEI PE TALPILE INCALTARILOR ? Dupa umila mea parere , PATRIA UBI BENE si nu locul unde te-ai nascut si oarece cutume te tin legat de glie . Are dreptate ” lacrimaroua ” : acasa este locul unde se afla cei dragi SUFLETULUI si INIMII , adica AI TAI ! Pe de alta parte , daca dai de ” filon ” si te pricosesti nu te mai impiedica NIMENI sa-ti iei desaga { fireste plina cu bani ca doar n-ai sa-i ingropi la radacina dudului } plus pe ai tai si sa te d uci und e vezi cu ochii , acolo unde si tu si ai tai veti fi respectati , nu ca-n patria pe care taman ce-o parasesti . Respect M Cooper pentru , regalul muzical oferit !

  3. Cu-adevărat că acasă e cel mai frumos și bine, mai ales dacă punem mâna la rodnicia bunăstării și crearea frumuseții. Abia atunci simțim că aparținem locului și locul ne aparține nouă. Un sfârșit de săptămână cu arome tomnatice, dragă prietene! 🙂

    • Minunat articolul lui D Diaconu si foarte adevarat….sper sa-l citeasca si trebuie si sa aiba efectul scontat ! O duminica minunata ! 🙂

Lasă un comentariu