10 alimente pe care să NU le mănânci NICIODATĂ pe STOMACUL GOL

Imagini pentru a manca sanatos dimineata

În concepţia multora dintre noi, un iaurt, o cafea proaspătă sau un suc natural de portocale reprezintă micul dejun perfect. Totuşi, dacă ne-am gândi mai mult la sănătate şi mai puţin la propria plăcere, am ştii că aceste alimente nu trebuie să fie consumate niciodată pe stomacul gol.

Brightside ne prezintă câteva alimente pe care ar fi bine să le evităm dimineaţa:

1. Produsele fragede şi pufoase de patiserie

Produsele alimentare care conţin drojdie irită mucoasa stomacului şi pot provoca flatulenţă.

2. Dulciurile

Când consumi zahăr creşte nivelul de insulină, ceea ce suprasolicită pancreasul. Acest lucru poate duce la diabet.

3. Iaurtul şi alte lactate fermentate

Dacă mânânci iaurt pe stomacul gol, acidul clorhidric care se formează apoi în stomac va ucide bacteriile acidului lactic.

4. Perele

Fibra brută găsită în pere poate afecta membrana mucoasă a unui stomac gol.

5. Roşiile

Roşiile conţin o cantitate mare de acid tanic ce provoacă aciditate la stomac. În timp, acest lucru poate duce la ulcer gastric!

6. Castraveţii şi alte legume verzi

Legumele crude sunt surse bogate de aminoacizi. Ele pot provoca arsuri la stomac, flatulenţă şi dureri abdominale, mai ales dacă sunt consumate pe stomacul gol.

 

7. Bananele

Dacă mănânci banane pe stomacul gol, acest lucru va duce la o creştere bruscă a magneziului în sânge. În timp, îţi poate fi afectată inima.

8. Condimentele

Alimentele picante pot provoca iritarea mucoasei gastrice şi cresc producţia de acid în stomac. Acest lucru stă la baza apariţiei celor mai comune afecţiuni ale sistemului digestiv.

9. Băuturile carbogazoase reci

Consumul acestor băuturi dimineaţa poate deteriora mucoasa stomacului şi reduce alimentarea cu sânge a acestuia. Ca urmare, alimentele vor fi digerate mai lent.

10. Citricele

Aceste fructe sunt bogate în acizi şi pot provoca arsuri la stomac dacă sunt consumate pe stomacul gol. Acest lucru creşte riscul de gastrită sau chiar de ulcer gastric.

Pentru a vă sări în ajutor, iată ce alimente sunt indicate pentru consumul pe stomacul gol:

 • fulgi de ovăz
 • hrişcă
 • terci de mălai
 • germeni de grâu
 • ouă
 • pepene roşu
 • afine
 • pâine integrală fără drojdie
 • nuci
 • miere

Sursa: doctorulzilei.ro

Nici într-un caz nu mi-am propus să intru în farfuria ta, dar , cu siguranță , merită să fim mai atenți în privința a ce „băgam” în gură și , mai ales , când o facem.Recunosc că nici eu nu am știut o bună parte din aceste lucruri,  așa că o să încerc să mă conformez.

Așadar, ouăle fierte ( dar nu mai mult de doua oua) ,fructele ,  sucul natural, sunt ideale pentru primul  moment al zilei. Dacă optăm pentru o cană de ceai sau lapte, să lasăm în pace  zahărul sau mierea. 

Și încă ceva foarte important : ar fi bine să ne scoatem din obiceiul fiecărui început de zi, cafeaua și țigara , asta fiindcă , cafeaua este bine a fi  băută după ora 9,30, iar  țigara trebuie …uitată ( nu dați cu pietre ! 🙂 ) . 

Multă sănătate și tot binele din lume, dragi prieteni !

8 comentarii la articolul “10 alimente pe care să NU le mănânci NICIODATĂ pe STOMACUL GOL

 1. Din ultimele concluzii ale nutriționiștilor, se pare că nici fulgii de ovăz nu sunt recomandați pentru micul dejun. Ce ți-e și cu specialiștii ăștia! Mai ieri ne speriau cu colesterolul din unt, iar astăzi ne spun că nu-i niciun pericol.
  Mulțumesc pentru informații, dragă prietene, și promit că renunț la iaurtul matinal! 🙂 Sănătate și poftă pentru alimente benefice! 🙂

  • Suntem pe aceeasi lungime de unda in privinta iaurtului….greu am renuntat sa nu-l mai „pap” dimineata, dar , intr-un final am reusit sa-l trec la masa de seara…dreptate ai si cu specialistii cu parerile lor care se schimba , din cand in cand; adevarul este ca, noi oamenii, suntem unicate pe acest pamant si nu se poate generaliza chiar totul si orice pe pielea noastra. Ce este important sa incercam sa luam ceea ce se preteaza starii noastre de bine. O zi frumoasa sa ai, draga Petru si o saptamana cu mult senin prin suflet ! 🙂

Lasă un comentariu